Tiesa, vaikai gana kreivai įvertino šį patiekalą (jie juk žino, kad tikra pica yra kitokia), užtat suaugę namiškiai – labai teigiamai. Ir man pačiai labai patiko. Mmmm...
Picos pagrindui reikės:
2 stiklinių atvėsusios bulvių košės;
~2/3 stiklinės krakmolo;
1 didelio kiaušinio;
druskos;
pipirų;
mėgstamų žolelių (bėriau šaldytų petražolių ir krapų).
Viską greitai sumaišome, stengiamės nepermaišyti. Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilame tešlą, gražiai paskirstome bei išlyginame.
Picos įdarui:
100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
gabalėlio karšto rūkymo kumpio, supjaustyto kubeliais;
5 plonų juostelių šoninės, supjaustytų 2-3 cm gabalėliais;
4-5 skiltelių marinuotų aitriųjų pipirų, susmulkintų;
šaukštelio kmynų.
Ant tešlos užbarstome tarkuotą sūrį, gražiai išdėliojame šoninės gabalėlius, pabarstome kumpio kubeliais, pipirais, kmynais.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.
Šaltinis – „Braškės su pipirais“