Pasiūlymas taupioms šeimininkėms: pica iš bulvių košės

Jei po pietų lieka bulvių košės, ją galima panaudoti įvairiai. Puikus variantas – piemenėlių apkepas ar bulvių kotletai, o gali net ir švilpikai puikiai pavykti, nors tradiciškai jie gaminami iš virtų bulvių, o ne bulvių košės. Aš sugalvojau iškepti bulvių picą.

Bulvių pica patiko suaugusiems namiškiams.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Bulvių pica patiko suaugusiems namiškiams.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Daugiau nuotraukų (1)

Beata („Braškės su pipirais“)

Mar 2, 2015, 12:12 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:30 PM

Tiesa, vaikai gana kreivai įvertino šį patiekalą (jie juk žino, kad tikra pica yra kitokia), užtat suaugę namiškiai – labai teigiamai. Ir man pačiai labai patiko. Mmmm...

Picos pagrindui reikės:

2 stiklinių atvėsusios bulvių košės;

~2/3 stiklinės krakmolo;

1 didelio kiaušinio;

druskos; 

pipirų; 

mėgstamų žolelių (bėriau šaldytų petražolių ir krapų).

Viską greitai sumaišome, stengiamės nepermaišyti. Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, supilame tešlą, gražiai paskirstome bei išlyginame.

Picos įdarui:

100 g tarkuoto fermentinio sūrio;

gabalėlio karšto rūkymo kumpio, supjaustyto kubeliais;

5 plonų juostelių šoninės, supjaustytų 2-3 cm gabalėliais;

4-5 skiltelių marinuotų aitriųjų pipirų, susmulkintų;

šaukštelio kmynų.

Ant tešlos užbarstome tarkuotą sūrį, gražiai išdėliojame šoninės gabalėlius, pabarstome kumpio kubeliais, pipirais, kmynais.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.

Šaltinis – „Braškės su pipirais“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.