Bus sužavėti ne tik vaikai: visa skarda pyragaičių-kiaulaičių

Ar prisimenate: „Kiaulė aš ir kiaulė tu, ir visi mes kiaulės! Jei tik ėsti bus gardu – mums lovy pasaulis!!!“ 

Kiaulaitės iš mielinės tešlos.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“
Kiaulaitės iš mielinės tešlos.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“
Daugiau nuotraukų (1)

Beata, „Braškės su pipirais“

Mar 6, 2015, 12:38 PM, atnaujinta Jan 6, 2019, 9:00 PM

Nutariau užsiveisti namie visą kiaulių fermą. Gavosi smagiai, tik kažkaip ta kaimenė ar banda sparčiai mažėja, jos gretas naikina išalkę kiauliaėdžiai (matyt vilkų giminės atstovai).

Pyragaičiai kiaulaitės

Tešlai reikės:

400 g miltų,

25 g šviežių mielių,

1 kiaušinio,

200 g natūralaus jogurto,

100 ml pieno,

1/2 šaukštelio druskos,

2 šaukštų cukraus.

Pastaba: jogurto neturėjau, vietoje jo naudojau 150 ml pieno ir 2 didelius šaukštus grietinės.

Mieles sumaišome su cukrumi ir paliekame trumpam. Per tą laiką pašildome pieną, supilam jį į miltus, sudedame visus likusius produktus, supilame mieles. Išmaišome (gaunasi skystoka tešla) ir pastatome šiltai pakilti.

Per tą laiką pasiruošiame dar vieną tešlą. Jai reikės:

150 g miltų,

100 g sviesto.

Viską sutriname tarp rankų į trupinius.

Dar reikės išplakto kiaušinio su šaukštu pieno patepimui, įdaro (gali būti kumpio ar sūrio gabalėlis, arba koks nors sudėtingesnis – mano atveju buvo kumpis su varške ir kepintais svogūnais), priemonių akytėms ir ausytėms (pipirų ir kmynų).

Į pakilusią mielinę tešlą įmaišome pasigamintus trupinius ir gerai išminkome. Turi gautis vienalytė, prie rankų nelimpanti tešla.

Tešlą iškočiojame ir išsipjaustome skrituliukus.

Vienam kiauliukui paruošti darome taip:

2 didesni skrituliukai, vienas mažas skrituliukas ir pusė vidutinio skrituliuko (ausytėms). Vieną skrituliuką patepam išplaktu kiaušiniu, ant jo dedam įdaro šaukštelį, uždedam kitą skrituliuką ir apspaudžiam kraštus. Viršų patepame kiaušiniu, prilipdome nosytę ir ausytes, kurias taip pat patepame kiaušiniu. Tada prilipdome pipirus ir kmynus.

Tiesa, kai kurios mano ausytės truputį nučiuožė, matyt per šlapiai patepiau. Paruoštus kiauliukus dar pakildiname kambario temperatūroje, o tada kepam 200 laipsnių temperatūroje apie 15 min.

Labai labai skanūs kiauliukai!

Šaltinis – „Braškės su pipirais“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.