Jautienos kumpio (0,5 kg)
Obuolio (1 vnt.)
Morkų (2 vnt.)
Rudųjų pievagrybių (150 g)
Razinų (poros saujų)
Bulvių (2 didelių)
Saliero (1 lapkočio)
Česnako (2 skiltelių)
Sviesto (2 šaukštų)
Juodųjų maltų pipirų
Druskos
Maltų kalendrų, maltų lauro lapų, maltų salierų lapų (po nepilną šaukštelį)
Mėsą supjaustome gabaliukais (1 cm storio) ir pamarinuojame su druska, juodaisiais maltais pipirais, kalendromis, lauro lapais, salierų lapais. Paliekame šaldytuve vieną parą.
Pamarinuotą mėsą išmušame iki plonų gabaliukų.
Obuolį, morkas ir grybus sutarkuojame stambia (burokine) tarka ir apkepame keptuvėje su trupučiu druskos. Česnaką, bulves ir salierą susmulkiname nedideliais gabaliukais. Apkeptas daržoves įdedame į indą ir į jas įmaišome kelias saujas razinų.
Keptas daržoves plonu sluoksniu dedame ant išmuštos mėsos, gabaliukus suvyniojame ir perrišame virvute. Į didelį puodą dedame dalį smulkiai pjaustytų daržovių, likusias keptas daržoves, ant viršaus sudedame suktinukus ir užberiame visomis likusiomis daržovėmis.
Įdedame sviesto, druskos, maltų juodųjų pipirų ir užpilame vandens (kad suktinukus ir daržoves apsemtų iki pusės).
Troškiname ant vidutinės ugnies apie 1,5 val., kartais pamaišydami.
Ištroškintus suktinukus patiekiame lėkštėje (prieš patiekiant neužmirškite nupjauti virvučių), o iš puode likusių daržovių smulkintuvu padarome padažą.
Šaltinis – „Gamink pats“