Ėriena indiškai pagal Nidą Degutienę

Daugelis įsivaizduoja, jog pasigaminti indiškus patiekalus namuose – itin sudėtinga. Bet jei pasirūpinsite vos keletu tipiškų Rytų virtuvės prieskonių, jie padarys stebuklus jūsų kasdieniame kulinariniame repertuare!

Indiškai paruošta ėriena.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Indiškai paruošta ėriena.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Mar 12, 2015, 3:00 PM, atnaujinta Mar 14, 2022, 8:34 PM

Ciberžolė, kalendros, kardamonai, aitrieji pipirai, cinamonas, saldžioji paprika ir keletas paruoštų mišinių, tokių kaip „garam masala“ ir karis – štai pagrindiniai indiškų patiekalų kvapai, spalvos ir skoniai. Jei dar pridėtume česnakus, imbierus ir konservuotus pomidorus ar jogurtą – jūs praktiškai esate pasiruošę bet kokiems kulinariniams indiškiems iššūkiams!

Kario (curry) troškinys su ėriena (6 asm).

Reikės:

  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 cinamono lazdelės
  • 3 kardamono pumpurėlių, sutraiškytų mėsai mušti skirtu plaktuku arba kočėlu
  • 6-8 juodųjų pipirų
  • 3 lauro lapų
  • 3 gvazdikėlių
  • 1 šaukštelio kumino sėklų
  • apie 1 kg ėrienos su kaulais, sukapotos stalo teniso kamuoliuko dydžio gabalėliais
  • 3 didelių raudonųjų svogūnų, supjaustytų
  • 6 česnako skiltelių, smulkiai sukapotų
  • Nykščio didumo imbiero šaknies gabalėlio, supjaustyto smulkiai
  • 1/2 šaukštelio ciberžolės  (Turmeric)
  • 1 šaukštelio čili pipirų (arba pagal skonį)
  • 2 šaukštelių maltų kalendrų
  • 1.5 indelio savo sultyse konservuotų pomidorų
  • šviežių mėtų pateikimui

Įkaitinkite aliejų dideliame puode storu dugnu arba špižiniame troškintuve. Sumeskite cinamono lazdelę, kardamonus, pipirus, lauro lapus, gvazdikėlius ir kumino sėklas. Kai prieskoniai pakvips, sudėkite ėrienos gabalėlius (nusausintus) ir kepinkite apversdami, kol gražiai apskrus. Tada suberkite supjaustytus svogūnus ir laikas nuo laiko pamaišydami kepinkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai subliukš, taps minkšti ir skaidrūs, sukris (užtruksite apie 20 min).

Kai svogūnai pradės ruduoti, suberkite kapotus česnakus ir imbierą. Maišydami pakepinkite porą minučių, kol česnakas paskleis malonų kvapą. Tada suberkite likusius prieskonius – ciberžolę, čili pipirus, maltas kalendras, ir maišydami apkepinkite, kad prieskoniais pasidengtų visa masė.

Pabaigoje supilkite pomidorus savo sultyse, įberkite apie 1/2 šaulštelio druskos ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčiu ir palikite troškintis ant silpnos ugnies apie 2 val. (jei neturite greitpuodžio. Jei naudojate greitpuodį – užteks ir 20-30 min).

Troškindami kartkartėmis pamaišykite, patikrinkite, ar masė ne per tiršta. Jei ji tirštėja, įpilkite vandens. Prieš patiekiant patikrinkite, ar netrūksta druskos. Pabaigoje, sudėję patiekalą į serviravimo lėkštę, pabarstykite šviežiomis mėtomis.

Patiekite su ryžiais arba indiška roti arba naan duona.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.