Pietūs per pusvalandį: kepta lašiša su lęšiais

Ruošdami šį patiekalą užtruksite vos 25 minutes.

Kepta lašiša su lęšiais.
Kepta lašiša su lęšiais.
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Undro, gaminkpats.lt

Mar 16, 2015, 12:13 PM, atnaujinta Mar 14, 2022, 8:32 PM

2 asmenims reikės:

  • Lašišos (2 gabaliukų, 400 g)
  • Sviesto (20 g)
  • Chereso (3 šaukštų)
  • Provanso žolelių mišinio (1 šaukštelio)
  • Himalajų druskos
  • Juodųjų maltų pipirų

Garnyrui reikės:

  • Ryžių (100 g)
  • Lęšių (50 g)
  • Šafrano
  • Sviesto (20 g)
  • Druskos

Ryžius kartu su lęšiais verdame pasūdytame vandenyje apie 20 minučių. Praėjus 15 minučių įdedame kelis žiupsnelius šafrano, o išvirus sudedame sviestą.

Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, beriame druskos, pusę šaukštelio Provanso žolelių, truputį juodųjų maltų pipirų. Aliejui įkaitus į keptuvę dedame lašišos gabaliukus odele į apačią. Pasistenkite, kad lašišos gabaliukai būtų kuo sausesni (nusausinti galite popieriniu ranksluoščiu).

Lašišą apverskite po 2 minučių (jei sulauksite, kol odelė gražiai apskrus, ji atšoks nuo keptuvės dugno ir neprisvils). Kol kepa apačia, lašišos viršų pabarstome likusiomis žolelėmis, druska ir juodaisiais maltais pipirais.

Apvertus žuvį į keptuvę įpilame cheresą ir įdedame sviestą, išjungiame ugnį ir uždengiame dangčiu. Tegul taip pastovi, kol išvirs ryžiai.

Patiekdami žuvį ir garnyrą apšlakstykite padažu iš keptuvės.

Šaltinis – „Gamink pats“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.