Nekeptas varškės tortas pavyks visiems

Darbo – mažai, o rezultatas – gaivus ir lengvas. Šiam tortui pagaminti užteks 20 minučių, tačiau jo paragauti galėsite tik tuomet, kai sustings. 

 Nekeptas varškės tortas.<br> R.Undro nuotr.
 Nekeptas varškės tortas.<br> R.Undro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Robertas Undro (gaminkpats.lt)

Apr 12, 2018, 12:17 PM, atnaujinta Apr 12, 2023, 12:07 PM

Pagrindui reikės:

  • sausainių „Gaidelis“ (2 pakelių);
  • mėlynių uogienės (100 g);
  • rudojo cukraus sirupo (100 g).

Sausainius su uogiene ir sirupu susmulkiname elektriniu smulkintuvu. Gauta mase išklojame kepimo skardos dugną ir suspaudžiame.

Įdarui reikės:

  • desertinės varškės (1 kg, naudojau „President“ vanilinę);
  • maskarponės sūrio (250 g);
  • riebios grietinėlės (250 g);
  • kondensuoto pieno (300 ml);
  • šaldytų mėlynių su cukrumi (150 g);
  • želatinos (20 g).

Visus ingredientus (išskyrus želatiną ir mėlynes) sumaišome plaktuvu. Želatiną ištirpiname karštame vandenyje, maišydami supilame į masę. Sudedame šaldytas mėlynes, supilame į kepimo skardą ir paliekame šaldytuve per naktį.

Šaltinis – „Gamink pats“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.