Pagal šį receptą išeis maždaug 15 kibinų.
Tešlai reikės:
- 150 g sviesto
- 110 g grietinės
- 2 kiaušinių
- 1 a.š. cukraus
- 0,3 a.š. druskos
- 350-400 g miltų
Įdarui reikės:
- 350-400 g smulkiai pjaustytos mėsos arba faršo (aš visada naudoju kalakutienos faršą)
- 1 didelio svogūno
- 2 česnako skiltelių
- druskos
- pipirų
- raudonėlio, rozmarino ar kt. žolelių
- 100 ml kefyro
- kiaušinio aptepimui (galite pasilikti truputį nuo tešlos kiaušinių)
Tešla. Sviestą supjaustome mažais gabaliukais, sumaišome su 350 g miltų ir rankomis triname, kol sviestas visiškai susitrina su mitais – gauname birų mišinį. Dubenėlyje išplakame kiaušinius su druska ir cukrumi, sumaišome juos su grietine, ir pilame viską į turimą birų mišinį. Maišome šaukštu, kol galėsime minkyti. Išminkome viską, kol gausime minkštą, elastingą, bet prie rankų nelimpančią tešlą (jei reikia – įberkite dar miltų, bet nepadauginkite; man užteko 50 g). Pastatome tešlą 30 min. į šaldyuvą.
Įdaras. Svogūną ir česnaką susmulkiname. Visus produktus sumaišome. Formuojame kibinus ir kepame 200 °C orkaitėje apie 30-40 min., kol gražiai paruduoja. Skanaus!
P.S. Šį kartą pusę kibinų dariau su daržovių įdaru – patroškinau kopūstą, morkas, svogūną, česnaką, prieskonius. Irgi labai skanu!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“