Graikiško jogurto desertas su kokosais ir karamele pagal N. Degutienės receptą

Pastaruoju metu pasaulyje išpopuliarėjęs graikiškas jogurtas vis dažniau tampa sveikų pusryčių dalimi arba mažiau kalorijų turinčiu desertu.

Gardėsis su graikišku jogurtu.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Gardėsis su graikišku jogurtu.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutiene (nidosreceptai.lt)

Mar 24, 2015, 10:22 AM, atnaujinta Mar 19, 2023, 7:51 PM

Skubančioms šeimininkėms arba toms, kurios nemėgsta rizikuoti kepdamos pyragus ar tortus, lengvai pagaminamas gardėsis su graikišku jogurtu gali būti tikras išsigelbėjimas.

Gaminant šį desertą karamelei virti užtruksite vos kelias minutes, o sustingusi ji galės pastovėti dieną ar dvi.

Jogurto masę pasiruošti galite iš anksto ir laikyti šaldytuve.

Prieš patiekiant desertą gražiose stiklinėse taurėse, liks tik suplakti grietinėlę ir atsargiai sumaišius su jogurto mase, papuošti karamelės gabalėliais.

Graikiško jogurto desertas su kokosais ir karamele (4 asm)

Karamelei reikės:

  • 220 g cukraus;
  • 3 šaukštų kokosų drožlių.

Jogurto masei reikės:

  • 500 g riebaus graikiško jogurto;
  • 1 pakelio (250 ml) plakimui skirtos grietinėlės (labai atšaldytos), suplaktos iki standžių putų;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g sutarkuotų šviežio kokoso drožlių (arba tiek pat pirktų kokosų drožlių);
  • kelių lašų kokosų esencijos arba 2 šaukštelių kokosų likerio (nebūtina, bet labai pataisys skonį!);
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės;
  • papuošimui – šviežios mėtos lapelių.

Pasigaminkite karamelę: kepimo skardą išklokite maistine plėvele ir ją ištepkite aliejumi (taip lengviau atlips sustingusi karamelė).

Cukrų suberkite arba į didelį puodą storu dugnu arba į keptuvę. Kaitinkite cukrų, tik jokiais būdais nemaišykite šaukštu, antraip karamelė nesigaus. Galite lengvai pateliūskuoti keptuvę, kad neištirpęs cukrus susimaišytų su tirpstančiu.

Kai baltas cukrus pavirs skysta permatoma mase, stebėkite besikeičiančią karamelės spalvą – ji turi būti tamsiai auksinė. Kai spalva taps būtent tokia tamsi, kvepės degintu cukrumi, išpilkite karamelės masę ir paskirstykite plonu sluoksniu ant paruoštos kepimo skardos.

Visą paviršių pabarstykite kokosų drožlėmis ir palikite atvėsti ir sustingti. Kai visiškai atvės, sulaužykite karamelę į nedidelius gabalėlius. Šiam darbui galite pasitelkti kočėlą.

Dideliame dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą su cukrumi, kokosais, kokosų likeriu arba esencija, citrinos žievele.

 

Pačioje pabaigoje, prieš patiekiant, sumaišykite su plakta grietinėle. Sudėkite jogurto masę, sluoksniuodami su karamelės gabalėliais, į serviravimui skirtus indus, papuoškite mėtos lapeliais.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.