Ruošdamas Velykų vaišes A. Ivanauskas nevengia egzotikos

Velykų duona su kiaušiniais, naminis majonezas, lietuviški ir „wasabi“ krienai, garstyčios bei kepsnys su daug šviežių daržovių. Tokį šventinį Velykų meniu rekomenduoja originaliais projektais garsėjantys bei geriausią pasaulyje kulinarinį žurnalą leidžiantys „Virtuvės mitų griovėjai“.

Kuskuso salotos.<br>VMG nuotr.
Kuskuso salotos.<br>VMG nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 27, 2015, 12:09 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 3:57 AM

Jų komanda šeštadienį sostinės gyventojus ir svečius kviečia į kulinarinį Velykų šou, kurio metu ne tik gamins šventinius patiekalus, bet ir rodys, kaip dekoruoti Velykų stalą.

„Ruošiant Velykų stalą šeimai, draugams ir norint sukurti ypatingą atmosferą, svarbiausia atkreipti dėmesį į serviruotę ir dekorą – jame turėtų dominuoti žalumynai. Tai gali būti ir jau įprasti Velykų stalui daiginti kviečiai, ir prieskoniniai augalai – bazilikai, rozmarinas, taip pat švieži ridikėliai. Be to, patariu Velykoms gaminti tik porą-trejetą gardžių patiekalų – šventė turi teikti džiaugsmą, o ne varginti, ruošiant gausybę vaišių“, – sako „Virtuvės mitų griovėjų“ komandos lyderis Alfas Ivanauskas ir rekomenduoja ant Velykų stalo būtinus margučius taip pat pateikti netradiciškai – ne krepšeliuose su šienu, kaip įprasta, o akvariumuose.

„Virtuvės mitų griovėjai“ – Alfas, Linas ir Mantas pasirodymų prekybos centre „Ozas“ metu gamins kuskuso salotas su mocarela, tunu ir apelsinais, keptą lašišą, marinuotą sojų padaže su kalendromis, bei aviečių ir bananų kremo tiramisu.

Jų padengtą Velykų stalą centro lankytojai galės apžiūrėti visą savaitgalį.

Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais

Ingredientai (4 porcijoms):

2 saujos mėgstamų salotų lapų

1 stiklinė išbrinkinto kuskuso

3 apelsinai

250 g mocarelos

2 skardinės konservuoto tuno savo sultyse

pusė raudonojo svogūno

Padažui:

8 šaukštai balzamiko acto

4 šaukštai klevų sirupo

8 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus

pusės apelsino žievelės

druskos, juodųjų pipirų

1. Į pasirinktą indą suberiame kuskusą ir sumaišome su salotų lapais.

2. Apelsiną nulupame, supjaustome skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliojame tarp salotų lapų.

3. Ant viršaus gabalėliais sudedame konservuotą tuną ir mocarelą.

4. Padažui skirtus ingredientus suplakame šluotele, įtarkuojame apelsino žievelę, pasūdome, įberiame pipirų. Padažu apšlakstome paruoštas lėkštėje salotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.