Puikiai dienos pradžiai – grikių blynai su mėlynėmis

Reikės:

Grikių blynai.<br>Editos A. nuotr.
Grikių blynai.<br>Editos A. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edita A.

2015-03-28 07:01, atnaujinta 2018-01-08 02:38

pusės puodelio grikių miltų;

pusės puodelio kvietinių miltų;

pusės a.š. kepimo miltelių;

1 puodelio pasukų;

1 kiaušinio;

2 v.š. medaus ar cukraus;

žiupsnelio druskos;

2 v.š. aliejaus ar tirpinto sviesto;

1 puodelio mėlynių (galima naudoti ir šaldytas).

Viename inde sumaišome abiejus miltus, kepimo miltelius, druską. Kitame inde išplakame kiaušinį su pasukomis. Supilame miltų mišinį, maišome ir po truputį pilame vandenį, kol gausime grietinės tirštumo tešlą. Įmaišome aliejų. Tuomet jau belieka blynelius tiesiog iškepti.

Patiekiame su mėlynių uogiene, šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.