A. Mazėtis svečius lepina lašiša, marinuota su burokėliais ir krienais

Norėdamas pradžiuginti svečius žurnalistas Arnas Mazėtis ruošia su burokėliais marinuotą lašišą.

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-29 11:41, atnaujinta 2023-03-19 19:54

„Tai pagal švedišką receptą marinuota lašišos filė su burokėliais, kurią Europoje išpopuliarino Jamie Oliveris. Mano bičiulė Renata Ničajienė pateikė savo recepto versiją, o aš improvizavau savaip: mėgstu krienus, tad jų dedu gerokai daugiau, nei reikėtų“, – pripažino Arnas Mazėtis.

Reikės:

  • 500 g lašišos filė;
  • 100 g druskos;
  • 20 g cukraus;
  • 5 šaukštelių tarkuotų krienų;
  • 4 nemažų virtų burokėlių;
  • 1 tarkuotos citrinos žievelės;
  • 50 ml degtinės.

Pašalinkite lašišos odą, filė nuplaukite ir palikite ant popierinio rankšluosčio. Indą išklokite folija ir ant jos išdėliokite stambiai tarkuotus burokėlius. Dėkite lašišą, ant jos berkite druską, tuomet žiupsnelį cukraus. Paskleiskite tarkuotus krienus ir smulkiai tarkuotą citrinos žievelę. Filė turi būti visiškai padengta prieskoniais. Taip lašišą apibarstykite ir pašlakstykite iš abiejų pusių.

Lašišą iš viršaus apdėliokite stambiai tarkuotais burokėliais. Viską lengvai ranka suspauskite. Ant žuvies užpilkite šlakelį degtinės. Viską tvirtai suvyniokite į foliją ir paslėgę sunkiu daiktu šaldytuve palikite dviem dienoms. Po to nuimkite burokėlius. Lašišą dar galima palikti parai.

Supjaustykite lašišą juostelėmis ir patiekite kaip gardų užkandį ant pačių įvairiausių duonelių, sausainių, kurių galite išsikepti ir patys. Puikiai tiks saldūs!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.