R.Bolgovas tikina, kad rūkyta vištiena nesugadins nė vieno patiekalo: ji dera ir su šviežiomis, ir su marinuotomis daržovėmis, tinka makaronų patiekalams ir sriuboms, dera su įvairiomis kruopomis.
„Iš rūkytos vištienos galime pagaminti daug šventiškų ir kasdienių patiekalų. Ji suteikia patiekalui išskirtinį skonį. Aš dažniausiai ruošiu salotas, tačiau kartais su rūkyta vištiena gaminu plovą ar net paprastą bulvių košę“, – patirtimi dalijasi virtuvės vadovas.
Salotos su rūkyta vištiena
Salotoms reikės (4 porcijoms):
2 obuolių (žalių, rūgščių);
2 avokadų;
2 mėlynųjų svogūnų;
gražgarsčių lapelių;
špinatų lapelių;
400 g karštai rūkytų vištų šlaunelių mėsos.
Padažui reikės:
1 citrinos;
1 apelsino;
1 žaliosios citrinos;
1 valg. šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
1 valg. šaukšto medaus;
alyvuogių aliejaus.
Apibarstyti reikės:
2 valg. šaukštų smulkintų petražolių lapelių;
2 valg. šaukštų kietojo sūrio.
Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais kartu su odele, pašalinkite avokado kauliuką ir padalinkite jį į 4 dalis, viską sudėkite į lėkštę.
Ant viršaus sudėkite plėšytą karštai rūkytų šlaunelių mėsą, po to plonais griežinėliais supjaustytą svogūną ir užpilkite paruoštu padažu. Salotas pabarstykite gražgarsčių lapeliais, špinatais, smulkintomis petražolėmis ir sūriu.
Padažui išspauskite citrinos, apelsino ir žaliosios citrinos sultis, į jas sudėkite medų ir plakite šluotele lėtai pildami aliejų, kol sutirštės. Tuomet sudėkite garstyčias ir išmaišykite.