Kepti baklažanai su padažu sužavės ne tik vegetarus

Šiam patiekalui rinkitės nedidelius, sunokusius baklažanus. Kuo jie mažesni ir jaunesni, tuo bus minkštesni ir turės daugiau saldumo. Oda turi blizgėti ir nebūti apsiblaususi, susiraukšlėjusi. Baklažanas neturi būti toks minkštas, kad vos kiek paspaudus pirštais jame liktu duobutės, bet ir ne kietas. Geriausi baklažanai tokie, kurio odelę spustelėjus pirštu gali jausti savotišką spyruokliavimą.

Kepti baklažanai su jogurto padažu ir skrudintais avinžirniais.<br>Nuotr. iš „Virtuvės teatras“.
Kepti baklažanai su jogurto padažu ir skrudintais avinžirniais.<br>Nuotr. iš „Virtuvės teatras“.
Daugiau nuotraukų (1)

Jorūnė Paužienė („Mano virtuvės teatras“)

2015-04-01 13:38, atnaujinta 2023-04-04 11:04

Kitas svarbus patiekalo elementas – skrudinti ir kuminu kvepiantys avinžirniai. Jų pasigaminsite ir ant baklažanų užberti, ir dar vietoj spragėsių žiūrint filmą pakramsnoti ar į kokias salotas tekstūros dėlei įberti.

Ir, galiausiai, mano mėgstamiausia šio užkandžio dalis – padažas: jogurtas, citrinų sultys, česnakas ir sezamų pasta tahini. Labai harmoningai sujungs ir traškius avinžirnius, ir minkštą baklažaną. Ir dar sukels didžiulę priklausomybę – norėsis valgyti jį vieną, tiesiog kabinti šaukštais. Mm!

Kepti baklažanai su jogurto padažu ir skrudintais avinžirniais

Reikės:

  • trijų nedidelių baklažanų
  • 400 g (skardinės) avinžirnių
  • 0,5 arb. šaukštelio malto kumino
  • druskos, šviežiai grūstų pipirų
  • alyvuogių aliejaus
  • ryšelio petražolių

Padažui:

  • 150 g natūralaus jogurto
  • 3 valg.šaukštų citrinų sulčių
  • 3 valg. šaukštų sezamų pastos tahini
  • 2 mažų skiltelių česnako (jei nelabai mėgstate, galite naudoti tik vieną)
  • 5 valg. šaukštų vandens

Orkaitę įkaitinkite iki 220°C. Vieną skardą išklokite kepimo popieriumi, kitą – folija. Pastarąją patepkite šaukštu alyvuogių aliejaus. Avinžirnius nusunkite. Sumaišykite juos su su dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, kuminu, druska ir pipirais. Suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į orkaitę 30-40 min. Karts nuo karto nepamirškite pamaišyti, kad neprisviltų ir skrustų iš visų pusių.

Baklažanus perpjaukite išilgai į keturias dalis. Išdėliokite į folija ištiestą skardą ir abi riekelių puses lengvai patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite orkaitėje 15 min. Po to atsargiai apverskite ir pakepkite dar 15 min. (Jei kepsite didelius baklažanus, kepimo laikas gali būti ilgesnis)

Tuo tarpu padarykite padažą. Sumaišykite jogurtą, tahini, citrinos sultis, sutrintą česnaką ir druską. Kad nebūtų labai tiršta, praskieskite penkiais šaukštais vandens. (Galima ir daugiau, jei vis tiek atrodo labai tiršta)

Išdėliokite baklažanus didelėje serviravimo lėkštėje, ant kiekvieno užpilkite dosnų šaukštą padažo, užbarstykite skrudintų avinžirnių ir kapotų petražolių.

Skaniausia taip paruoštus baklažanus valgyti iškart. Ilgiau padaže pamirkę avinžirniai praras traškumą, daug drėgmės prisigers ir baklažanas.

Jei norite, šiuos baklažanus galite patiekti ne kaip užkandį, bet kaip garnyrą. Labai tiks prie avienos patiekalų. Vietoje avinžirnių galima dėti maltą, su prieskoniais pakepintą avieną, jautieną ar kalakutieną.

Šaltinis – „Virtuvės teatras“

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.