Liutauro Čepracko apelsinų pyragas ant stalo švytės tarsi saulė

Liutauro Čepracko apelsinų pyragas

Pyragą galite papuošti glajumi, kitomis puošmenomis.<br>123rf nuotr.
Pyragą galite papuošti glajumi, kitomis puošmenomis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-03 11:47, atnaujinta 2023-04-04 11:06

Reikės:

  • 2 apelsinų
  • 250 g migdolų miltų
  • 250 g cukraus
  • 6 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • gabaliuko sviesto (formai ištepti)
  • džiūvėsėlių (formai pabarstyti)

Apelsinus dėkite į puodą su vandeniu ir 2 val. virkite ant mažos ugnies. Išėmę nulupkite, pašalinkite sėklas ir, sudėję į trintuvą, susmulkinkite.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Kiaušinius suplakite, dėkite migdolų miltus, apelsinų piurė bei kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.

Paruoštą masę pilkite į kepimo indą, išteptą sviestu ir pabarstytą džiūvėsėliais.

Kepkite apie valandą, kol gražiai apskrunda. Atvėsinkite, išverskite pyragą iš formos ir patiekite. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.