Žinoma, burokėlius galima virti, tačiau laiko kažin ar sutaupysite, o orkaitėje kepti burokėliai būna kur kas saldesni.
Galiu jus pradžiuginti: yra būdas, kuris jums leis turėti paruoštus keptus burokėlius ne po valandos, bet po 10 minučių!
Įkaitinkite orkaitę iki 200C kartu su joje esančia tuščia kepimo skarda arba stikliniu arba keramikiniu kepimo indu.
Kol orkaitė kaista, nuskuskite žalius burokėlius, tada juos supjaustykite plonomis riekelėmis (kuo ploniau supjaustysite, tuo trumpiau jie keps).
Iš abiejų pusių burokėlių griežinėlius pašlakstykite alyvuogių aliejumi, tada pabarstykite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis.
Suguldykite į įkaitusią skardą ar kepimo indą ir pašaukite į orkaitę.
Po 5 minučių burokėlių griežinėlius apverskite kita puse ir dar pašaukite 5 minutėms. Štai ir viskas!
Keptų burokėlių salotos su ožkos pieno sūriu (4 asm.)
Ingredientai:
- 2 dideli burokėliai;
- 2-3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 4 saujos gražgarsčių;
- saujos riešutų (tiks karijų, graikiški);
- 1 indelis minkšto ožkų pieno sūrio;
- druska, pipirai, džiovintos Provanso žolelės (arba tik džiovinti rozmarinai, arba raudonėliai).
Padažui:
- 2 šaukštai tiršto medaus;
- 2 šaukštai citrinos sulčių;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- druska, pipirai.
Burokėlius paruošite ir iškepkite, kaip aprašyta aukščiau. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite.
Į lėkštes dėkite gražgarstes, keptus šiltus burokėlių griežinėlius, pabarstykite riešutais ir centre įdėkite po šaukštą minkšto ožkų pieno sūrio.
Pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais ir pašlakstykite padažu.
P.S. Jei neturite orkaitės, burokėlių griežinėlius iš abiejų pusių galite apkepti keptuvėje.
Šaltinis – nidosreceptai.lt