Lengvas ir sveikas užkandis – avokadų užtepėlė

Avokadai yra vertinami ne tik dėl išskirtinio skonio, bet ir dėl to, kad jie – širdžiai naudingų riebalų šaltinis.

Avokadų užtepėlė.<br>123rf nuotr.
Avokadų užtepėlė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2015, 4:56 PM, atnaujinta Apr 13, 2023, 10:17 AM

Tiems, kurie ieško būdų, kaip dažniau įtraukti avokadus į valgiaraštį, siūlome šios lengvos ir tirštos užtepėlės receptą. Sudėtines dalis galite keisti savo nuožiūra, įmaišyti į užtepėlę česnakų ar varškės. Svarbiausia – idėja.

Reikės:

  • 2 prinokusių avokadų
  • 100 g grietinės
  • 2 valg. š. obuolių acto (galima pakeisti citrinų sultimis)
  • 2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. šaukštų kapotų kalendrų
  • druskos

Avokado minkštimą sutrinkite su grietine, actu, aliejumi, žolelėmis, berkite druskos. Sudėkite užtepėlę į gražų indelį ir valgykite su duonos ar kukurūzų traškučiais.  Galite apibarstyti sėklomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.