- 200 g nevirtų ryžių
- 250 g vištienos filė
- 100 g anakardžių riešutų
- 1 raudonosios paprikos
- 2 kiaušinių
- 2 nedidelių svogūnų
- 2-3 skiltelių česnako
- 100 g ananasų (galima konservuotų)
- 3 v.š. sojų padažo
- 4-5 v.š. vištienos sultinio (naudojau sultinį iš kubelio)
- 1 v.š. kario
- 1 a.š. cukraus
- 1 čili pipiro arba aitriosios paprikos miltelių (pagal skonį)
- svogūno laiškų
- alyvuogių aliejaus kepimui
Ryžius išverdame, bet neperverdame – turi likti birūs.
Kepimui iš karto susipjaustome visus produktus: papriką ir vištieną juostelėmis, svogūnus pusžiedžiais, ananasus kubeliais, česnaką susmulkiname, susipjaustome svogūno laiškus, išsiverdame sultinio (jei turite, galite naudoti natūralų vištienos sultinį), lengvai išplakame kiaušinius.
Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus (jo nepagailime), dedame svogūnus, paprikas, čili pipirą (arba miltelius), česnakus ir ant didelės ugnies maišydami pakepiname viską apie 2-3 min.
Pilame kiaušinius, viską gerai išmaišome ir kepame apie 1 min.
Pilame sojos padažą, sultinį, karį, cukrų, viską išmaišome, sudedame vištieną ir kepame dar 5 min. Dedame riešutus, ananasus ir ryžius.
Viską išmaišome (žiūrėkite, kad nebūtų ryžių gumulėlių), kepame 5 min. Galiausiai beriame svogūnų laiškus, dar kartą išmaišome ir patiekiame.
Skanaus!
Šaltinis – „Jurgittos receptai“