Dūmu kvepiantys kiaulienos medalionai

Šį receptą rinkausi todėl, kad iš tiesų labai mėgstu paskrudusią šoninę, jos traškumą ir dūmų kvapą. Ieškojau ko nors gaminamo ganėtinai greitai, bet kartu ir su „razinka“.

Kiaulienos medalionai, pagardinti dašiu ir rūkyta šonine vyno-garstyčių padaže.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Kiaulienos medalionai, pagardinti dašiu ir rūkyta šonine vyno-garstyčių padaže.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Daugiau nuotraukų (1)

Beata, „Braškės su pipirais“

Apr 24, 2015, 1:07 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 12:38 AM

Pati šoninės ir kiaulienos dueto idėja paimta iš interneto platybių, tačiau prieskonius derinau savaip, nes pabodo man visur dedamas rozmarinas ar raudonėlis.

Atradau dašį – jis labai aromatingas prieskoninis augalas, šiek tiek panašus į čiobrelį, bet aštresnis ir labai kvapnus. Jei jo naudojama daugiau, jis netgi gali pakeisti pipirus.

Šiame recepte jis groja pagrindinę partiją gardinant medalionus. O padažas išvis mane stipriai sužavėjo.

Medalionus galima patiekti su bulvių koše ar su grikiais.

Kiaulienos medalionai, pagardinti dašiu ir rūkyta šonine

Reikės:

1 kiaulienos išpjovos (~600 g);

vienos pakuotės karštai rūkytos šoninės griežinėlių (10 vnt.);

2 šaukštų džiovinto ar šviežio dašio;

kelių žiupsnių druskos;

kelių žiupsnių maltų juodųjų pipirų;

šaukšto aliejaus kepimui ir šaukšto sviesto.

Kiaulienos išpjovą supjaustome ~3 cm gabaliukais, kiekvieną jų apvyniojame šoninės griežinėliu ir persmeigiame dantų krapštukų, kad neatsivyniotų. Iš abiejų pusių pabarstome dašiu, druska ir pipirais.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C laipsnių. Keptuvėje, kuri tinkama dėti į orkaitę, įkaitiname aliejų su sviestu, dedame paruoštus medalionus ir kepame iš abiejų pusių po tris minutes.

Dedame keptuvę į orkaitę 20 minučių. Kai mėsa iškeps, ištraukiame keptuvę, medalionus išimame ir padedame šiltai uždengtus. Toje pačioje keptuvėje ruošiame padažą.

Padažas

Reikės:

2 nedidelių mėlynųjų svogūnų, smulkiai supjaustytų;

120 ml baltojo vyno;

60 ml grietinėlės;

2 šaukštų smulkiai sukapotų šviežių petražolių;

1 šaukšto sviesto;

1 šaukšto Dižono garstyčių;

druskos, pipirų.

Keptuvėje, kurioje kepėme medalionus, ištirpiname sviestą, sudedame mėlynuosius svogūnus ir kepiname kelias minutes. Supilame baltą vyną, troškiname apie 3 min.

Tada pilame grietinėlę, dedame Dižono garstyčias, viską gerai išmaišome ir dar tris minutes pakepiname. Pagardiname petražolėmis, druska ir pipirais. Patiekiame kiaulienos medalionus su padažu.

Šaltinis – „Braškės su pipirais“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.