Manekenių pusryčiai: J.Steponavičiūtės avižų košė su bananais

Vienas perspektyviausių ir daugiausia pripažinimo pasaulyje sulaukusių Lietuvos modelių Julija Steponavičiūtė tikrai nebadmiriauja. Atvirkščiai – merginai netgi patinka suktis virtuvėje, gaminti vis naujus patiekalus ir pildyti savo kulinarinį tinklaraštį.

Avižų košė – vienas mėgstamiausių J.Steponavičiūtės patiekalų pusryčiams.<br>R.Darulio nuotr.
Avižų košė – vienas mėgstamiausių J.Steponavičiūtės patiekalų pusryčiams.<br>R.Darulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 1, 2015, 7:28 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 7:23 AM

Pateikiame ištrauką iš kitchenjulie.com ir Julijos pusryčių receptą.

„Sakoma, jog pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis ir aš su šiuo teiginiu visiškai sutinku. Visą savo gyvenimą, kiek tik pajėgiu atsiminti, kasdien valgau pusryčius. Neįsivaizduoju savo dienos pradžios be energijos užkrovos ir niekad nesuprasdavau kaip žmonės, praleidę pusryčius, sugeba ramiai pusę dienos dirbti, mokytis ar užsiimti bet kokia kita veikla. Pusryčiai man šventas reikalas. Pusryčiai – baterijos ne tik kūnui, bet ir smegenims.

Man patinka visos avižinių košių rūšys, bet kapotos avižos yra ypatingos, nes jomis, dėl ilgo virimo laiko, netenka dažnai pasimėgauti. Kas iš mūsų gali sau leisti kasdien prie verdančio košės puodo praleisti visą pusvalandį? Prieš kelerius metus gyvulinį pieną pradėjau keisti įvairiais riešutų pienais ir galiu pripažinti, kad košėms jie tobulai tinka. Ši kapotų avižų košė yra kiek neįprasta, nes verdama švelniame kokosų piene, tačiau esu tikra, kad Jūsų nenuvils. Aš kapotas avižas pusvalandį verdu iš vakaro, o ryte baigiu gaminimą įmaišydama bananų ar kitų priedų.

Dviems porcijoms reikės:

1/2 puodelio kapotų avižų

1/2 skardinės lengvo kokosų pieno (mažesnio riebumo)

1 1/2 – 2 puodelių vandens

žiupsnelio druskos

1-2 arb.š. cinamono

2 bananų

didelės saujos stambių kokoso drožlių

klevų sirupo

Kaip gaminti:

Pasiruoškite avižas iš vakaro. Avižas kartu su kokosų pienu,vandeniu, druska bei cinamonu suberkite į vidutinio dydžio puodą, leiskite užvirti; sumažinkite ugnį (karštį) ir virkite pusvalandį vis pamaišydami. Būkite atidūs ir nepalikite košės neprižiūrimos, kad neprisviltų. Jei matote, kad avižos per daug išsausėjo, įpilkite dar vandens. Man patinka drėgna ir kreminė košė, todėl dažniausiai ne kartą įpilu papildomą šlakelį vandens.

Ryte bananus supjaustykite smulkiais gabalėliais palikdami kelis bananų griežinėlius papuošimui. Sausoje keptuvėje ant mažos ugnies paskrudinkite stambias kokoso drožles iki kol šios paruduos ir taps kvapnios.

Įpilkite šiek tiek vandens į iš vakaro išvirtas avižas, suberkite pjaustytus bananus ir maišydami pavirkite kol bananai suminkštės, apie 5-10 min.

Dėkite košę į pasiruoštus dubenėlius, papuoškite banano griežinėliais, užberkite skrudintų kokoso drožlių ir apšlakstykite klevų sirupu.

Skanaus. Tikiuosi, jog kitą nuostabią dieną pradėsite su šypsena bei kokoso drožlėmis tarp dantų!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.