Restoranas atskleidė savo garsiojo avokadų pagardo receptą

Po to, kai meksikietiškų patiekalų restoranų tinklas „Chipotle“, veikiantis JAV, Kanadoje ir Jungtinėje Karalystėje, paskelbė savo garsiojo gvakamolės pagardo receptą, juokaujama, kad parduotuvėse neliko avokadų.

Gvakamolė – tradicinis actekų pagardas, kurio pagrindą sudaro avokadai ir druska, tačiau į jį galima įmaišyti ir svogūnų, česnakų, pomidorų, kitų ingredientų.<br>123rf nuotr.
Gvakamolė – tradicinis actekų pagardas, kurio pagrindą sudaro avokadai ir druska, tačiau į jį galima įmaišyti ir svogūnų, česnakų, pomidorų, kitų ingredientų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2015, 2:57 PM, atnaujinta May 2, 2023, 5:31 PM

Gvakamolė („guacamole“) – tradicinis actekų pagardas, kurio pagrindą sudaro avokadai ir druska, tačiau į jį galima įmaišyti ir svogūnų, česnakų, pomidorų, citrinos sulčių, aitriųjų pipirų, jogurto, kalendros, kitų prieskonių. Ingredientai šiam pagardui yra arba sutrinami, arba smulkiai sukapojami.

Ištikimieji „Chipotle“ restoranų lankytojai taip pamėgo firminį restorano pagardą, kad prašydavo dvigubos jo porcijos. Gvakamolės pagardas dažniausiai valgomas kaip užkandis su kukurūzų traškučiais ar kaip garnyras su meksikietiškos virtuvės patiekalais.

Restorano interneto svetainėje pasirodęs gvakamolės receptas valgytojus nustebino savo paprastumu: jame nėra jokių neįprastų ingredientų.

Restoranų tinklo „Chipotle“ gvakamolės padažas

Reikės:

  • 2 gerai prinokusių avokadų; 
  • 2 arb. šaukštelių žaliosios citrinos sulčių; 
  • 2 valg. šaukštų kapotų kalendrų lapelių; 
  • ketvirčio puodelio smulkiai sukapoto raudonojo svogūno; 
  • pusės Chalapos pipiro (sukapoto, su sėklomis); 
  • ketvirtadalio arb. šaukštelio druskos.

Avokadų minkštimą sudėkite į dubenį, supilkite žaliosios citrinos sultis, suberkite druską. Šakute arba bulvių trintuve gerai sutrinkite masę, kol ji taps tolygi.

Suberkite kitus ingredientus ir gerai išmaišykite. Paragaukite ir, jei norite, paskaninkite prieskoniais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.