Gvakamolė („guacamole“) – tradicinis actekų pagardas, kurio pagrindą sudaro avokadai ir druska, tačiau į jį galima įmaišyti ir svogūnų, česnakų, pomidorų, citrinos sulčių, aitriųjų pipirų, jogurto, kalendros, kitų prieskonių. Ingredientai šiam pagardui yra arba sutrinami, arba smulkiai sukapojami.
Ištikimieji „Chipotle“ restoranų lankytojai taip pamėgo firminį restorano pagardą, kad prašydavo dvigubos jo porcijos. Gvakamolės pagardas dažniausiai valgomas kaip užkandis su kukurūzų traškučiais ar kaip garnyras su meksikietiškos virtuvės patiekalais.
Restorano interneto svetainėje pasirodęs gvakamolės receptas valgytojus nustebino savo paprastumu: jame nėra jokių neįprastų ingredientų.
Restoranų tinklo „Chipotle“ gvakamolės padažas
Reikės:
- 2 gerai prinokusių avokadų;
- 2 arb. šaukštelių žaliosios citrinos sulčių;
- 2 valg. šaukštų kapotų kalendrų lapelių;
- ketvirčio puodelio smulkiai sukapoto raudonojo svogūno;
- pusės Chalapos pipiro (sukapoto, su sėklomis);
- ketvirtadalio arb. šaukštelio druskos.
Avokadų minkštimą sudėkite į dubenį, supilkite žaliosios citrinos sultis, suberkite druską. Šakute arba bulvių trintuve gerai sutrinkite masę, kol ji taps tolygi.
Suberkite kitus ingredientus ir gerai išmaišykite. Paragaukite ir, jei norite, paskaninkite prieskoniais.