Pats geriausias kavos keksas: norėsite dar ir dar

Šitą receptą kartočiau ir kartočiau, nes jis tiesiog pats geriausias iš savo rūšies. Pats pačiausias!

Kavos keksas.<br>Nuotr. iš tinklaraščio „Braškės su pipirais“.
Kavos keksas.<br>Nuotr. iš tinklaraščio „Braškės su pipirais“.
Daugiau nuotraukų (1)

Beata („Braškės su pipirais“)

May 15, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 3:46 PM

Šaltinis: „Mary Berry's Complete Cookbook“

Tešlai reikės:

250 g sviesto ar margarino kepiniams

250 g cukraus

4 kiaušinių

250 g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

2 šaukštelių tirpios kavos

1 šaukšto karšto vandens

Glajui reikės:

60 g sviesto

3 šaukštų pieno

2 šaukštelių tirpios kavos

250 g cukraus pudros

Tešlai sumaišome miltus, sviestą, kiaušinius, cukrų ir kepimo miltelius bei gerai išsukame iki vientisos lygios tešlos. Pusę tešlos sudedame į riebalais išteptą keksinę kepimo formą. Kavą išmaišome su karštu vandeniu, sudedame į likusią tešlos dalį ir išsukame.

Kavos tešlą dedame ant paprastos tešlos ir su šakute pasmaigstome, kad abi tešlos šiek tiek persimaišytų. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min., tikriname dantų krapštuku, jei jie sausas – pyragas iškepęs.

Kol keksas kepa, pasiruošiame masę viršui aptepti: sviestą tirpiname su pienu ir kava, kol sviestas ištirps ir viskas gerai išsimaišys. Nuimame nuo ugnies ir per kelis kartus įmaišome cukraus pudrą. Aptepame keksą.

Šaltinis – „Braškės su pipirais“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.