Šaltinis: „Mary Berry's Complete Cookbook“
Tešlai reikės:
250 g sviesto ar margarino kepiniams
250 g cukraus
4 kiaušinių
250 g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
2 šaukštelių tirpios kavos
1 šaukšto karšto vandens
Glajui reikės:
60 g sviesto
3 šaukštų pieno
2 šaukštelių tirpios kavos
250 g cukraus pudros
Tešlai sumaišome miltus, sviestą, kiaušinius, cukrų ir kepimo miltelius bei gerai išsukame iki vientisos lygios tešlos. Pusę tešlos sudedame į riebalais išteptą keksinę kepimo formą. Kavą išmaišome su karštu vandeniu, sudedame į likusią tešlos dalį ir išsukame.
Kavos tešlą dedame ant paprastos tešlos ir su šakute pasmaigstome, kad abi tešlos šiek tiek persimaišytų. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40-50 min., tikriname dantų krapštuku, jei jie sausas – pyragas iškepęs.
Kol keksas kepa, pasiruošiame masę viršui aptepti: sviestą tirpiname su pienu ir kava, kol sviestas ištirps ir viskas gerai išsimaišys. Nuimame nuo ugnies ir per kelis kartus įmaišome cukraus pudrą. Aptepame keksą.
Šaltinis – „Braškės su pipirais“