Reikės:
200 g makaronų „kaspinėlių“,
2-3 karšto rūkymo dešrelių,
1 raudonosios paprikos,
2 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
200 ml pomidorų savo sultyse arba gero pomidorų padažo (aš naudoju savo naminį pomidorų padažą),
100 ml grietinėlės,
100 g fermentinio sūrio,
2 a.š. itališkų (Provanso) žolelių,
druskos,
pipirų,
krapų arba svogūno laiškų.
Makaronus išverdame, bet neperverdame. Svogūną ir papriką supjaustome mažais kubeliais, dešreles griežinėliais ir viską apkepiname, kol daržovės suminkštės ir gražiai apskrus. Suberiame susmulkintą česnaką ir dar šiek tiek pakepame.
Į keptuvę su daržovėmis sudedame makaronus, pilame grietinėlę, pomidorus/pomidorų padažą, viską išmaišome, paskaniname druska, pipirais, žolelėmis ir ant nedidelės ugnies troškiname apie 10 min. Suberiame tarkuotą sūrį ir išmaišę palaikome ant ugnies, kol sūris išsilydys. Patiekdami pabarstome svogūnų laiškais arba krapais. Skanaus!
P.S. Labai skanus kreminis padažas su rūkytos mėsos prieskoniu. Jei naudosite gerą, išraiškingo skonio pomidorų padažą, nereikės nei druskos, nei pipirų – užteks tik Provanso žolelių.
Šaltinis – „Jurgittos receptai“