Prieš naminius avižinius batonėlius nublanksta visi pirktiniai

Šie avižiniai batonėliai – klasikinių skonių susitikimas. Obuoliai, cinamonas ir spanguolės visuomet dera kartu ir labai pagyvina avižas.

Nuotr. iš „Mano virtuvės teatras“<br>Avižiniai batonėliai – paprasta pasigaminti, skanu ir sveika.
Nuotr. iš „Mano virtuvės teatras“<br>Avižiniai batonėliai – paprasta pasigaminti, skanu ir sveika.
Nuotr. iš „Mano virtuvės teatras“<br>Avižiniai batonėliai – paprasta pasigaminti, skanu ir sveika.
Nuotr. iš „Mano virtuvės teatras“<br>Avižiniai batonėliai – paprasta pasigaminti, skanu ir sveika.
Daugiau nuotraukų (2)

Jorūnė Paužienė („Mano virtuvės teatras“)

May 21, 2015, 2:49 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 12:31 PM

Išmėginus šį receptą, kurį įkvėpė mitybos žinovo Dale Pinnock knyga, visai nublanko pirktiniai javainiai. Labai paprastai ir greitai pagaminami, traškūs iš išorės ir drėgni viduje, šie batonėliai tinka ne tik pusryčiams, bet ir prie arbatos ar užkandžiui bet kuriuo dienos metu.

Avižiniai batonėliai su obuoliais, cinamonu ir spanguolėmis

Ingredientai:

30 g sviesto (ir dar truputis skardai patepti);

2 valg. šaukštai auksaspalvio sirupo arba medaus;

180 g avižų dribsnių;

2 obuoliai;

2 arb. šaukštai cinamono;

sauja džiovintų spanguolių.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Keturkampę skardą (manosios išmatavimai buvo 18×25 ) ištepkite trupučiu sviesto.

Obuolius padalinkite į ketvirčius, išimkite sėklas ir nenulupę sutrinkite elektriniu trintuvu iki rupios košės. Jei reikia, įpilkite mažą šlakelį vandens.

Medų arba auksaspalvį sirupą ir sviestą ištirpinkite kartu. Sumaišykite su trintais obuoliais.

Sudėkite avižas, cinamoną ir spanguoles, gerai išmaišykite. Išeis lipni masė.

Mišinį sudėkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir gerai išlyginkite paviršių. Kepkite orkaitėje 20min, kol viršus taps auksinės spalvos.

Iškepusį visiškai atvėsinkite ir tik tada supjaustykite juostelėmis ar kvadratėliais.

Į masę galima įdėti ir moliūgų sėklų, riešutų. Galite pamėginti spanguoles pakeisti džiovintomis slyvomis ar abrikosais. Žodžiu, pamėginkite įvairius variantus su patinkančiais priedais.

Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi.

Šaltinis - „Mano virtuvės teatras“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.