Sekmadienis – smaližių diena: šokoladiniai lietiniai

Šie lietiniai – nuodėmingi, nes šokoladiniai. Tikras gėris. Pagal „Spoons 'n' Spades“.

Šokoladiniai lietiniai.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Šokoladiniai lietiniai.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Šokoladiniai lietiniai.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Šokoladiniai lietiniai.<br>Nuotr. iš „Braškės su pipirais“.
Daugiau nuotraukų (2)

Beata („Braškės su pipirais“)

May 24, 2015, 2:35 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 9:40 PM

Reikės:

150 g miltų

2 šaukštų kakavos

250 ml pieno (man buvo per tiršta, pyliau dar ~100 ml vandens)

2 kiaušinių

50 g tirpinto sviesto

4 šaukštų cukraus

Viską gražiai išplakame ir paliekame pusvalandžiui išbrinkti. Tada kepame lietinius. Aš visada kepu tik iš vienos pusės, tada jie būna elastingesni ir susukant netrūkinėja.

Įdarui galite pasirinkti ką norite – tarkime, ištepti riešutų kremu ir susukti. Arba sudėti pasaldintą varškę. Arba vyšnių džemą. Palieku tai jūsų fantazijai.

Įdarytus lietinius dar kartą apkepame ir patiekiame.

Puošiame tarkuotu šokoladu ir plakta grietinėle. Jei turite – trintomis avietėmis.

Šaltinis – „Braškės su pipirais“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.