Trinta smidrų sriuba pagal Nidos Degutienės receptą

Smidrus, dar vadinamus šparagais, galėčiau valgyti visomis formomis, visais pavidalais, ir visos dienos visiems valgiams! Nežinau ar yra gardesnė daržovė nei švieži šparagai. O ir paruošti juos išties paprasta: pakanka trumpai apvirti, šiek tiek apkepti šaukšte sviesto ir nedelsiant patiekti su virtu naminiu kiaušiniu bei tirštu olandišku padažu.

Sriubai tinka ir baltieji, ir žalieji smidrai.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Sriubai tinka ir baltieji, ir žalieji smidrai.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Smidrų sriuba.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Smidrų sriuba.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
N. Degutienė teigia, kad smidrai tinka bet kokiam patiekalui – pusryčiams, pietums, vakarienei.
N. Degutienė teigia, kad smidrai tinka bet kokiam patiekalui – pusryčiams, pietums, vakarienei.
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Jun 8, 2015, 2:06 PM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:41 PM

Šįkart truputį kitoks patiekalas – trinta šparagų sriuba. Naudojau baltuosius šparagus, tačiau ne mažiau tinkami ir žalieji. Specialiai šiai sriubai iš anksto išviriau sultinį – į puodą sumečiau didelę morką, svogūną, gabalėlį poro, gabalėlį saliero ir dvi česnako skilteles. Sriubai tiks ir vištienos sultinys – toks patiekalas bus sotesnis.

Beje, ar žinote, kad sužinoti kur baigiasi kietoji šparago dalis (ir kurią arba reikia išmesti, arba ją būtina storai nuskusti daržovių skustuku, nes turi labai kietą odelę) labai paprasta: tereikia nulaužti šparago gabalą, o šparagas luš būtent toje vietoje, nuo kurios jis tinkamas valgymui. Tokiu atveju jums liks 2-3cm ilgio koteliai, kuriuos sumeskite virdami sultinį, o išvirus – išgriebkite ir išmeskite.

Trinta baltųjų šparagų sriuba (4 asm):

Ingredientai:

  • 2 šaukštai sviesto;
  • 1 svogūnas, smulkiai supjaustytas;
  • 2-3 didelės bulvės, nuskustos ir supjaustytos gabaliukais;
  • 1 litras daržovių (arba vištienos) sultinio;
  • didelis ryšulys baltųjų šparagų su pašalintomis kietomis kotelių dalimis;
  • 100 ml 10 proc. grietinėlės (arba riebesnės, jei neskaičiuojate kalorijų);
  • druskos, pipirų, tarkuoto muskato riešuto;
  • žalumynų papuošimui, traškios baltos duonos patiekimui.

Puode ištirpinkite sviestą ir jame apkepinkite svogūnus, tada suberkite bulves. Pakepinkite dar kelias minutes, maišydami. Supilkite karštą sultinį ir virkite uždengę tol, kol bulvės taps minkštos. Sudėkite šparagus (galite juos pasmulkinti, supjaustyti į 3-4 dalis), ir toliau virkite apie 2-3 minutes, kol šparagai suminkštės.

Pabaigoje viską sutrinkite elektriniu trintuvu, įpilkite grietinėlę, paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Patiekiant papuoškite žalumynais ir pabarstykite muskato riešutu.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.