Įdarytos daržovės – lengviems vasaros pietums

Jei jau atostogaujate – tai jums. Jei esate vegetaras ar veganas – tai tikrai jums. Visame pasaulyje tampa populiaru grilyje kepti daržoves. Tai ypatingai svarbu iškylautojams, atsisakiusiems mėsos – todėl Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos narė Galina Bovševič pataria, ką reikia žinoti rengiantis iškylai be mėsos.

Įdarytos daržovės kepa apie 20–30 min., uždengus jas dangčiu ar suvyniojus į foliją.<br>123rf nuotr.
Įdarytos daržovės kepa apie 20–30 min., uždengus jas dangčiu ar suvyniojus į foliją.<br>123rf nuotr.
Viena gurmanų mėgstamiausių įdarytų daržovių – burokėliai.<br>123rf nuotr.
Viena gurmanų mėgstamiausių įdarytų daržovių – burokėliai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Jun 11, 2015, 3:00 PM, atnaujinta Jun 4, 2023, 6:40 PM

Į besikeičiančias grilio kepimo tendencijas reaguoja ir prekybos tinklai, į savo asortimentą įtraukdami ir vegetariškus patiekalus. „Pastebime, kad tokie patiekalai sulaukia nemažai dėmesio, tačiau didėjantys daržovių pardavimai leidžia daryti išvadą, kad žmonės ir patys daugiau ėmė gaminti tokių patiekalų“, – pasakojo prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis.

Populiaru įdaryti burokėlius

Vienas iš dažniausių daržovių kepimo grilyje būdų – jas įdaryti. Tokiu būdu kepti daržoves renkasi tie, kuriems norisi sotesnio patiekalo. Įdaryti galima įvairias daržoves, pavyzdžiui, paprikas ir baklažanus, pomidorus ir net visą kopūsto galvą.

Įdarų pasirinkimas – taip pat įvairus, galima į jas dėti ryžius, kuskusą, fetos sūrį su džiovintais pomidorais, įdaryti net kitomis daržovėmis, o jei norima – ir mėsos faršu. Įdarytos daržovės kepa apie 20–30 min., uždengus jas dangčiu ar suvyniojus į foliją.

Viena gurmanų mėgstamiausių įdarytų daržovių – burokėliai. Išskobtą burokėlio vidų reikia apšlakstyti balzaminiu actu ir šiek tiek palikti marinuotis. Į vidų galima dėti fetos sūrio, įvairių žolelių. Burokėlius reikėtų kepti ant grotelių, uždengus dangčiu arba įvyniojus į foliją. Jie taip pat skanūs ir kepti griežinėliais, tačiau burokėlius, kaip ir morkas bei bulves, prieš kepant ant grotelių patartina šiek tiek apvirti.

Kiti daržovių patiekalai ir pagardai

Kitose šalyse grilyje taip pat populiaru kepti įdarytus vynuogių lapus, avokado skilteles ar grybų kepurėles. Kepami ir įvairūs sūriai, pavyzdžiui, tofu. Sūris gali būti kepamas ant iešmelių arba pjaustytas gabaliukais, o sūrio lazdeles galima apvynioti cukinijos ar šoninės juostelėmis.

Daržoves gardinti galima pačiais įvairiausiais padažais, pavyzdžiui, džiovintų pomidorų su žolelėmis ir sviestu. Taip pat dera sviestas su rozmarinais ir česnaku. Puikiai tinka ir mėsos patiekalams gardinti skirti padažai, ypač kario ar žolelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.