Ruošdamiesi iškylai ar savaitgaliui puikiai žinote, kad ten tiks ne bet koks valgis. Idealiausia, kai jį galima valgyti rankomis ir jų nesusitepti.
Mielinės tešlos bandelės – rageliai, į kuriuos galima dėti kokį tik nori įdarą – puiki išeitis. Jie tikrai tiks ir vaikų stalui, ypač jei paruošite įvairių įdarų.
Pažiūrėkite žemiau pateikiamą „Home Cooking Adventure“ vaizdo medžiagą, kaip juos kepti.
Receptą pateikiame čia.
Mielinės tešlos rageliai
Inde sumaišykite 500 g kvietinių miltų, 1,5 valgomojo šaukšto cukraus, 1 arb. šaukštelio druskos.
25 g šviežių arba 2 1/4 arb. šaukštelio sausų mielių užpilkite 50 ml šilto vandens, palaukite, kol mielės ištirps ir supilkite į miltų masę, dėkite 2 kiaušinius, pilkite 170 ml šilto pieno, sumaišykite tešlą.
Supilkite 60 g lydyto sviesto ir minkykite tešlą, kol ji taps glotni ir vientisa.
Laikykite valandą šiltoje vietoje, kol tūris padvigubės.
Per tą laiką pasiruoškite aštuonias formeles. Vienai jų paimkite du A4 formato lapus ir kiek didesnio formato aliuminio folijos lakštą. Popierinius lapus lenkite nuo vidurio ir susukite tūtele, kurią apvyniokite folija. Folija ir palaikys tūtelės formą, ir neleis kepiniui prikibti.
Iškilusią tešlą dėkite ant miltais apibarstyto stalo, padalinkite ją į aštuonias dalis. Leiskite pastovėti 5 minutes.
Kiekvieną tešlos gabaliuką iškočiokite į 80 cm ilgio juostelę ir apvyniokite ja formelę pradedant nuo siauriausios vietos. Kai apvyniosite visas formeles, leiskite pastovėti 20 min.
Patepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite sezamais, linų sėmenimis ir kitomis mėgstamomis sėklomis, dėkite į 200 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 16-18 min.
Kai atauš, pridėkite kokio tik norite įdaro – mėsiško, pikantiško, su sūriu ar saldaus ir mėgaukitės!