Lietuviškas karpis – pagal tajų receptą

Šis receptas – iš tailandiečių kulinarijos mokyklos įkūrėjų Doungjai Boonprakob ir jos vyro Banphot Sarawongo lobynų. Neseniai svečiai iš tolimosios šalies sodyboje „Karpynė“ Raseinių rajone mokė patiekalams iš lietuviškos žuvies suteikti egzotiško skonio. 

Karpis su aitriųjų paprikų padažu.<br>P.Mantauto nuotr.
Karpis su aitriųjų paprikų padažu.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 12:58 AM

Keptas karpis su aitriųjų paprikų padažu

Reikės:

1 šviežio karpio filė

kvietinių miltų

alyvpalmių, rapsų arba saulėgrąžų aliejaus (alyvuogių aliejus netinka)

Padažui:

1 šaukštelio smulkinto česnako

1 šaukštelio smulkintų bazilikų lapelių

2 šaukštelių rūgščiavaisių citrinmedžių lapelių

1/3 puodelio ryžių acto

1/3 puodelio žuvies padažo

pusės puodelio rudojo cukraus

1 šaukštelio aitriųjų paprikų

Karpio filė supjaustykite gabalėliais, apvoliokite miltuose ir kepkite rytietiškoje keptuvėje („wok“) įkaitintame aliejuje iki traškumo. Iškeptą žuvį dėkite į lėkštę, ant jos užpilkite ant ugnies pakaitintą ir sutirštėjusią smulkintų prieskonių, cukraus, acto ir žuvies padažo masę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.