Keptas karpis su aitriųjų paprikų padažu
Reikės:
1 šviežio karpio filė
kvietinių miltų
alyvpalmių, rapsų arba saulėgrąžų aliejaus (alyvuogių aliejus netinka)
Padažui:
1 šaukštelio smulkinto česnako
1 šaukštelio smulkintų bazilikų lapelių
2 šaukštelių rūgščiavaisių citrinmedžių lapelių
1/3 puodelio ryžių acto
1/3 puodelio žuvies padažo
pusės puodelio rudojo cukraus
1 šaukštelio aitriųjų paprikų
Karpio filė supjaustykite gabalėliais, apvoliokite miltuose ir kepkite rytietiškoje keptuvėje („wok“) įkaitintame aliejuje iki traškumo. Iškeptą žuvį dėkite į lėkštę, ant jos užpilkite ant ugnies pakaitintą ir sutirštėjusią smulkintų prieskonių, cukraus, acto ir žuvies padažo masę.