Šaltibarščiai kitaip: trys netradiciniai receptai

Šaltibarščiai – vienas populiariausių būdų pasisotinti ir atsivėsinti karštą vasaros dieną.

Šalta sriuba karštą vasaros dieną – kas gali būti geriau?<br>123rf nuotr.
Šalta sriuba karštą vasaros dieną – kas gali būti geriau?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2015, 2:00 PM, atnaujinta Oct 28, 2017, 12:42 AM

Prekybos tinklo „IKI“ kulinarai siūlo išmėginti keletą gardžių šaltibarščių variacijų, kurie atskleis kitokias šio gaivinančio patiekalo skonių natas.

Prekybos tinklo kulinarė Aistė Rasmussen rekomenduoja keletą netradicinių šaltibarščių receptų, kurie patiks net ir patiems išrankiausiems.

Burokėlių lapelių šaltibarščiai

Pagaminti reikės: 0,5 l marinuotų burokėlių lapų, 1 l kefyro, 100 g grietinės, 10 ridikėlių, agurko, dviejų kiaušinių, druskos, krapų ir svogūno laiškų pagal skonį.

Agurką nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite šiaudeliais ar sutarkuokite. Tą patį padarykite ir su ridikėliais. Į dubenį supilkite kefyrą, suberkite supjaustytus ridikėlius, agurką, sudėkite marinuotus burokėlių lapus, smulkintus svogūnų laiškus, kapotus krapus. Pagal skonį pasūdykite. Supylus į lėkštes puoškite virta kiaušinio pusele arba tiesiog sukapojus kiaušinį suberkite į šaltibarščius.

Rūgštynių šaltibarščiai

Pagaminti reikės: ryšulėlio rūgštynių lapų, dviejų agurkų, ryšulėlio svogūnų laiškų, krapų šakelės, litro kefyro, litro grietinės, 2 kiaušinių, druskos pagal skonį.

Nuplaukite ir supjaustykite rūgštynių lapelius, dėkite juos į verdantį vandenį ir pavirkite apie 5 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Išvirkite kiaušinius. Smulkiai supjaustykite agurkus, svogūnų laiškus ir krapus. Kefyrą sumaišykite su grietine ir supilkite į atvėsusį vandenį su virtomis rūgštynėmis. Tada sudėkite supjaustytus agurkus, svogūnų laiškus ir krapus, paskaninkite druska. Supylę į lėkštes ar puodelius, įdėkite ir virto kiaušinio skiltelę.

Pomidorų šaltibarščiai

Pagaminti reikės: 4 didelių pomidorų, natūralaus jogurto arba kefyro, 4 valg. šaukštų grietinės, didelės raudonosios paprikos, svogūno, baziliko ryšulėlio, petražolių, česnako skiltelės, druskos pagal skonį, indelio fetos sūrio, 4 riekių balto pyrago, 4 arbat. šaukštelių aliejaus kepimui.

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, atvėsinkite ir supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite česnaką ir sutrinkite jį trintuve. Į pomidorų tyrę pilkite jogurtą, dėkite grietinę ir truputį druskos. Dar kartą viską sutrinkite.

Smulkiai supjaustykite papriką, svogūną, baziliko ir petražolių lapus. Sudėkite į dubenį, užpilkite gauta pomidorų tyre ir sumaišykite. Jei mėgstate skystesnius šaltibarščius, galite įpilti šiek tiek virinto vandens arba kefyro. Balto pyrago riekutes paskrudinkite aliejuje ir užtepkite ant jų fetos sūrio.

Tai tik keletas siūlomų šaltibarščių receptų, tačiau gamindami galite ir patys pamėginti eksperimentuoti, vienus ingredientus keisdami kitais. Esame tikri – išrasite puikių skonių.

Pasak kulinarės, į šį tradicinį patiekalą galima pažiūrėti kitaip ir net sugalvoti, kaip jį įdomiai patiekti, pavyzdžiui – martinio taurėje, o ant jos krašto užmauti karštą bulvytę.

Nebijokite bandyti!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.