Geriausia atgaiva – naminė gira

Kai kamuoja troškulys, gira – vienas geriausių gėrimų. Puikaus kvapo ir skonio gira ne tik numalšina troškulį, bet ir sugrąžina pavargusiems jėgas ir praskaidrina mintis.

Pasigaminkite giros namuose – tai ne taip ir sudėtinga, tačiau būsite tikri, kad geriate natūralų gėrimą.<br>123rf nuotr.
Pasigaminkite giros namuose – tai ne taip ir sudėtinga, tačiau būsite tikri, kad geriate natūralų gėrimą.<br>123rf nuotr.
Ar esate bandę burokėlių giros?<br>123rf nuotr.
Ar esate bandę burokėlių giros?<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 5, 2015, 8:47 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 11:24 PM

Pasigaminkite giros namuose – tai ne taip ir sudėtinga, tačiau būsite tikri, kad geriate natūralų gėrimą. Šiuos receptus pateikia takprosto.cc

Duonos gira

Reikės:

500 g ruginės duonos

10-15 g šviežių mielių

100 g cukraus

5 litrų vandens

Supjaustykite duoną ir padžiovinkite orkaitėje. Sudėkite džiūvėsėlius į indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, perkoškite. Įmaišykite mieles, prieš tai jas sutrynę šlakelyje šilto vandens, cukrų ir palikite šiltoje vietoje. Kai atsiras puta, nukoškite ir supilstykite į butelius. Gerai užkimškite ir pastatykite į šaldytuvą. Praėjus 10-12 valandų skanus ir aromatingas gėrimas bus paruoštas.

Burokėlių gira

Reikės:

100 g cukraus

3 l vandens

žiupsnelio druskos

1 kg žalių burokėlių Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite į indą ir apibarstykite cukrumi. Supilkite 3 litrus verdančio vandens, uždenkite ir palikite kambario temperatūroje. Maždaug po 7 dienų galėsite mėgautis šiuo sveiku gėrimu.

Obuolių gira

Reikės:

3 vidutinių obuolių

1 l vandens

50 g cukraus (arba mažiau, pagal skonį)

5 g šviežių mielių (arba 0,5 arb. šaukštelio sausų)

šaukštelio citrinos sulčių

5 razinų

mėtų

Obuolius nulupkite, pašalinkite odelę ir sėklas, supjaustykite ir dėkite į puodą. Pilkite verdančio vandens ir virkite 5 minutes. Uždenkite gėrimą ir palikite.

Kai jis atvės, bet dar bus šiltas, įmaišykite mieles (prieš tai jas sumaišykite su šlakeliu šilto gėrimo, kad geriau tirptų). Kai mielės ištirps, pilkite citrinos sultis, cukrų ir išmaišykite. Pastatykite puodą šiltoje patalpoje ir palikite 12-15 valandų. Nukoškite.

Ryškesnio skonio girai suteiks kelios razinos ir mėtų lapeliai. Atšaldykite ir mėgaukitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.