Citrininis varškės tortas su aguonomis

Nors gal per daug prašmatnu yra tokį paprastą kepinį vadinti tortu, jo skonis vertas tokio pavadinimo. Lengvas, gaivus, švelnus, su maloniai jaučiamu citrinų skoniu ir tarp dantų niekšingai vis įstringančiomis aguonomis. Bet net jos nepiktina tada, kai valgai tokį skanų desertą!

Citrininis sūrio tortas su aguonomis.<br>Nuotr. iš sauletavirtuve.lt
Citrininis sūrio tortas su aguonomis.<br>Nuotr. iš sauletavirtuve.lt
Citrininis sūrio tortas su aguonomis.<br>Nuotr. iš sauletavirtuve.lt
Citrininis sūrio tortas su aguonomis.<br>Nuotr. iš sauletavirtuve.lt
Citrininis sūrio tortas su aguonomis.<br>Nuotr. iš sauletavirtuve.lt
Citrininis sūrio tortas su aguonomis.<br>Nuotr. iš sauletavirtuve.lt
Daugiau nuotraukų (3)

Asta Černė („Saulėta virtuvė“)

Jul 6, 2015, 8:24 AM, atnaujinta Oct 27, 2017, 8:56 PM

Citrininis sūrio tortas su aguonomis

Pagrindui:

180 g sausainių (pvz., „Selga“);

100 g sviesto.

Kremui:

600 g vanilinio varškės kremo;

250 g maskarponės;

½ puodelio (70 g) miltelinio cukraus;

2-3 valg. š. (100 g) citrinų kremo;

2 valg. š. kukurūzų krakmolo;

2 valg. š. aguonų;

3 kiaušiniai.

Viršui:

4-5 valg. š. citrinų kremo;

7-8 braškių;

šviežių mėtų.

1. Paruoškite pagrindą. Orkaitę įkaitinkite iki 200ºC temperatūros. Pasiruoškite kepimo indą (22 cm skersmens) ir išklokite jį folija.

2. Sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki labai smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu sviestu, kol neliks sausų trupinių ir gausite lipnią masę. Išklokite šia mase kepimo indo dugną.

3. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, kol apskrus. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

4. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180ºC temperatūros.

5. Paruoškite įdarą. Vanilinį varškės kremą, maskarponės sūrį, miltelinį cukrų, citrinų kremą, kukurūzų krakmolą ir aguonas elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės.

6. Po vieną įmuškite kiaušinius ir po kiekvieno išplakite.

7. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą ant iškepusio pagrindo.

8. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 150ºC ir kepkite dar 50 minučių, kol torto kraštai bus tvirti, o centras, pajudinus kepimo indą, dar šiek tiek virpės.

9. Praverkite orkaitės dureles ir tortą palikite orkaitėje, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet perkelkite į šaldytuvą ir palaikykite bent 4 valandas ar, geriausiai – per naktį. 10. Atšaldytą tortą perkelkite ant lėkštės ar tortinės. Aptepkite citrinų kremu, papuoškite riekelėmis supjaustytomis braškėmis ir šviežių mėtų lapeliais.

11. Patiekite šaltą. Skanaus!

Receptas iš Astos Černės tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ (sauletavirtuve.lt).

Daugiau A. Černės receptų rasite autorės knygose („Saulėtos virtuvės saldumynų knyga“, „Saulėtos virtuvės pusryčių knyga“ ir „Saulėtos virtuvės blynai ir vafliai“), taip pat tinklaraštyje „Saulėta virtuvė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.