Gaivus ir labai skanus trijų sluoksnių pyragas su braškėmis

Kaip ir kiekvienas iš jūsų (su retom išimtim, savaime suprantama) aš dievinu braškes! Kadangi Lietuvoje šių vasaros uogų sezonas toks trumpas ir taip kantriai lauktas, širdis sąla vien žiūrint į prisirpusias raudonas ir beprotiškai kvepiančias braškes...

Trijų sluoksnių desertas – ypatingai progai.<br>N. Degutienės (nidosreceptai.lt) nuotr.
Trijų sluoksnių desertas – ypatingai progai.<br>N. Degutienės (nidosreceptai.lt) nuotr.
Trijų sluoksnių desertas – ypatingai progai.<br>N. Degutienės (nidosreceptai.lt) nuotr.
Trijų sluoksnių desertas – ypatingai progai.<br>N. Degutienės (nidosreceptai.lt) nuotr.
Trijų sluoksnių desertas – ypatingai progai.<br>N. Degutienės (nidosreceptai.lt) nuotr.
Trijų sluoksnių desertas – ypatingai progai.<br>N. Degutienės (nidosreceptai.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Jul 7, 2015, 10:32 PM, atnaujinta Jun 27, 2023, 10:17 AM

Šįkart dalinuosi su jumis receptu, kuris ypatingai tinkamas didesniems susibūrimams ar grilio vakarėlio saldžiai pabaigai. Tai trijų be proto skanių desertų/kepinių mišinys: šokolado pyragas (browny), sūrio pyragas (cheese cake) ir braškių putėsiai viename. Kepkite pyragą kvadratinėje skardoje, o jo pakaks net ir didelei kompanijai!

Greitai ir nesudėtingai pagaminamas braškinis pyragas – štai ko jums reikia šiltam vasaros vakarui!

Gaivus šokolado ir sūrio pyragas su braškių putėsiais 

Šokoladinio pyrago (browny) sluoksniui:

  • 150 g sviesto
  • 150 g karčiojo juodojo šokolado
  • 2 kiaušiniai
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 90 g miltų

Sūrio pyrago (cheese cake) skuoksniui:

  • 500 g minkštos sumaltos varškės (naudoju „President“ varškę, supakuotą kibirėlyje arba kvadratinėje 1 kg pakuotėje)
  • 1 pakelis vanilinio pudingo (milteliais, Dr. Oetker)
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 kiaušinis

Braškių putėsių sluoksniui:

  • 1 pakelis braškių želės (milteliais)
  • 300 g braškių (gali būti ir šaldytos)
  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 100 g graikiško jogurto

Braškių putėsių gaminimas

Užvirinkite 400 ml vandens. Nukėlę nuo ugnies suberkite žele miltelius ir išmaišykite, kad visiškai ištirptų.  Braškes nuplaukite, nuskabykite kotelius, supjaustykite griežinėliais. Suberkite braškes į nedidelį puodą kartu su cukrumi ir užvirinkite. Maišydami virinkite tol, kol braškės pasidengs tirštu sirupu (apie 7 min.)

Jei naudojate šaldytas braškes, suberkite jas su cukrumi į puodą ir virinkite apie 3 minutes. Pabaigoje masę sutrinkite elektriniu smulkintuvu (šviežių braškių trinti nereikia).

Braškių masę sumaišykite su žele ir padėkite atvėsti. Kai masė bus visiškai šalta, įmaišykite jogurtą ir palikite stingti (gali būti ir šaldytuve – kad būtų greičiau).

Šokoladinio pyrago sluoksnio gaminimas

Nedidelę kvadratinę formą (20X20 cm) arba apvalią (22-23 cm diametro) patepkite sviestu ir išklokite pergamentiniu popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 160 C.

Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į nedidelį puodą. Užkaiskite ir ištirpinkite. Tada į ištirpintą sviestą nuimkite nuo ugnies, sumeskite gabaliukais sulaužytą šokoladą ir maišykite, kol jis visiškai ištirps ir gausis vienalytė sviesto ir šokolado masė.

Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, supilkite sviesto ir šokolado masę ir sumaišykite iki vientisos masės. Suberkite išsijotus miltus ir išsukite kol gausis vientisa tešla. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo indą, išlyginkite paviršių ir kepkite 19 min. Išimkite iš orkaitės, tačiau jos neišjunkite – joje dar keps sūrio pyrago sluoksnis.

Sūrio pyrago sluoksnio gaminimas

Išsukite (geriausia – elektriniu mikseriu) varškę kartu su pudingo milteliais ir cukrumi, kol visi ingredientai gerai susimaišys. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išsukite. Supilkite masę ant šokoladinio pyrago sluoksnio, išlyginkite paviršių. Skardos apačią ir šonus apvyniokite aliuminio folija (kad neperkeptų šokolado sluoksnis) ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 20-25 min., kol sūrio pyragas „sustings“. Išimkite iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.

Pabaigoje ant atvėsusio sūrio pyrago sluoksnio supilkite pradėjusią stingti braškių putėsių masę. Pyragą įdėkite į šaldytuvą bent jau porai valandų, o geriausi – visai nakčiai. Supjaustykite gabaliukais ir papuoškite šviežių braškių puselėmis.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.