Meilė iš pirmo žvilgsnio: įspūdingas ir gardus daržovių pyragas

Pyragas su daržovių „roželėmis“ patiks ir vaikams.<br>Stopkadras iš „Youtube“.
Pyragas su daržovių „roželėmis“ patiks ir vaikams.<br>Stopkadras iš „Youtube“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-09 15:00, atnaujinta 2017-10-27 04:40

Skanus, sveikas ir ypatingai puošnus – toks yra pyragas su cukinijomis ir morkomis. Jo gaminimas nepareikalaus ypatingų įgūdžių, o rezultatas pradžiugins visus valgytojus – ir vaikus, ir suaugusiuosius, ir tuos, kurie nėra vegetariškos virtuvės mėgėjai. 

Šiuo receptu dalijasi buonapappa.net. Kaip jį gaminti – pažiūrėkite žemiau pateikiamame vaizdo siužete. 

Receptą patiekiame čia.

Pyragui reikės sluoksniuotos tešlos, 3 kiaušinių, 350 g rikotos sūrio, 80 g parmezano, muskato riešuto, druskos, gabalėlio mocarelos sūrio, alyvuogių aliejaus, raudonėlio ar kitų žolelių, 2 cukinijų ir 4 morkų. Kuo spalvingesnės jūsų daržovės, tuo gražesnis bus pyragas. 

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 

Išvyniokite sluoksniuotą tešlą (jei įsigijote atšaldytos, pirmiau ją atšildykite).

Išklokite tešla pyrago formos pagrindą. Uždenkite jį kepimo popieriumi ir užpilkite šiek tiek balasto – grūdų ar pupelių. Tai apsaugos tešlą nuo to, kad kepant ji nepakiltų. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15-20 min., kol pyrago kraštai taps auksinės spalvos.

Kol kepa pyrago pagrindas, pasiruoškite įdarą. Suplakite kiaušinius, dėkite rikotos sūrį ir sutrintą parmezaną, įtarkuokite muskato riešuto, dėkite druskos ir įpjaustykite mocarelos sūrio, šviežių žolelių.

Ištraukite iš orkaitės pyrago pagrindą ir leiskite jam šiek tiek atvėsti.

Paruoškite daržoves.  Bulvių skustuku arba specialia pjaustykle supjaustykite jas labai plonomis juostelėmis. Dėkite į indą ir vieną minutę pakaitinkite mikrobangų krosnelėje – dėl to daržovės taps minkštesnės, lankstesnės. Jeigu daržovės nepakankamai suminkštėjo, pakaitinkite dar. Imkite cukinijos juostelę ir tampriai ją suvyniokite. Ant jos dėkite kitą juostelę ir apvyniokite. Iš trijų ar keturių juostelių išeis vienas suktukas, primenantis rožės žiedą. Taip pat susukite morkų juosteles. 

Ant pyrago pagrindo lygiai paskleiskite sūrių ir kiaušinių masę. Į vidurį įstatykite vieną „rožę“, aplink ją dėkite kitas susuktas daržoves, kol užpildysite visą formą. Daržoves aptepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių.  Kepkite 15 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.