Rimas Valeikis siūlo kokteilį, nuo kurio neskauda galvos

Ne vienas vakarėlių liūtas yra pajuokavęs, jog geras vakarėlis tas, po kurio skaudą galvą, o dar geresnis – po kurio galvos visai neskauda. Iš tiesų sunku ginčytis. Tačiau vasarą, kuomet visos linksmybės tik prieš akis, kai laukia begalės vestuvių, gimtadienių, draugų susibūrimų ir švenčių – galvos nepamesti darosi vis sunkiau.

R. Valeikio kokteilis su avokadu ir bananais – tikras energijos pliūpsnis.
R. Valeikio kokteilis su avokadu ir bananais – tikras energijos pliūpsnis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2015, 3:00 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 2:09 AM

Bet išeitis vis dėl to yra – nealkoholiniai gėrimai. Nuo jų niekuomet nejusi sunkumo, o apsvaigti bus galima vien nuo geros nuotaikos, muzikos ir malonios kompanijos.

Kaip teigia sveiką gyvenseną propaguojantys žmonės, alkoholis reikalingas tik tiems, kuriems nuobodu. Suradus mėgstamą veiklą ar užsiėmimą, vakarėlių metu gali prireikti tik paprasčiausio vandens ar sulčių. Kaip pasakojo laidų vedėjas, rašytojas ir menininkas Rimas Valeikis, svarbiausia nusiteikimas, jis vienintelis dalykas, kurio reikia, jog vakaras be alkoholio būtų toks pats turiningas ir įdomus.

„Niekam ne paslaptis, jog esu sveikos gyvensenos mylėtojas. Tad sveikas maistas ir gėrimai yra privaloma mano kasdienybės dalis. Nesu šventuolis, todėl teigti, jog gyvenu be jokio alkoholio – negaliu. Tačiau puikiai be jo apsieinu ir vakarėliuose ar draugų susitikimuose jo nepasigendu. Mano nuomone, svarbiausia paneigti mitą, jog ne vienas pasisėdėjimas negali praeiti ar įsivažiuoti be alkoholio.

Štai neseniai teko būti veganų vakarėlyje. Be nebuvo alkoholio, o maistas – tik augalinės kilmės. Turėjome daug smagios veiklos, įtraukiančių žaidimų – jie buvo puiki galimybė visiems susipažinti artimiau ir pabendrauti. Nebuvo reikalingas ir visiems įprastas taurės kilnojimas. Tad galiu drąsiai teigti, jog tai priklauso tik nuo požiūrio, bendravimo kultūros.

Man pats skaniausias gėrimas – šviežių apelsinų sultys. Jas renkuosi kur kas dažniau nei alkoholio stiklą“, – pasakojo Rimas.

Mėgstamiausi Rimo receptai – glotnučiai iš vaisių ir daržovių, kuriuos labai lengva pasigaminti kiekvienam namuose.

Rimo Valeikio kokteilis „Energijos pliūpsnis“

Reikės:

1 minkšto avokado

saujos didesnių šaldytų braškių

2 didesnių sultingų apelsinų

1 banano

Paruošimas:

Visus ingredientus sudėti į maišytuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Išspausti apelsinų sultis ir jomis užpilti sutrintą masę. Avokadas šiame kokteilyje suteiks švelnumo ir glotnumo, bananas ir braškės – saldumo.

Supilstykite gėrimą į dideles taures. Jis gali tapti tiek sveiko vakarėlio gėrimu, tiek pusryčiais ar vakariene.

Daugiau nealkoholinių kokteilių receptų rasite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.