Romantiškai vakarienei – vištienos kepsneliai

Šparagai, dar vadinami smidrais, tinka pusryčiams – juos įprasta patiekti trumpai virtus, su kiaušiniu, virtu be lukšto. Šparagai nepakeičiami pikniko valgiuose – tartose, fritatose. Bet ne mažiau šparagai tiks ir vakarienei skirtam patiekalui – išvaizdiems vištienos krūtinėlių kepsneliams.

Vištienos kepsneliai su smidrais.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Vištienos kepsneliai su smidrais.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Prie kepsnelių labai tiks jogurtinis padažas a la tzadziki.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Prie kepsnelių labai tiks jogurtinis padažas a la tzadziki.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Vištienos kepsneliai su smidrais.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Vištienos kepsneliai su smidrais.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Jul 16, 2015, 4:45 PM, atnaujinta Oct 25, 2017, 8:42 PM

Paprastai ir greitai paruošiamas patiekalas, nereikalaujantis jokių ypatingų ingredientų nei prieskonių, tiks ir romantiškai vakarienei dviems, ir gausiam šventiniam stalui. Šparagai šiame recepte iš anksto neapverdami, jie suminkštėja kepant mėsai bei paskutinėje stadijoje, kuomet keptuvė kelioms minutėms uždengiama aliuminio folija.

Vištienos kepsneliai su šparagais (2 asm.)

1 didelė vištienos krūtinėlė

druskos, pipirų

ryšulėlis šparagų (apie 16-24vnt)

4 žali svogūno laiškai

alyvuogių aliejaus

Marinatui:

2 česnako skiltelės, sutrintos

1/2 šaukštelio medaus

1/2 šaukštelio garstyčių

1/2 šaukšto balzaminio acto

3 šaukštai alyvuogių aliejaus

Vištienos krūtinėlę išilgai supjaustykite į 4 plonas plokštumas. Uždenkite maistine plėvele ir švelniai paplokite mėsai mušti skirtu plaktuku, kad krūtinėlės suplonėtų. Pabarstykite druska ir pipirais.

Sumaišykite visus marinato ingredientus ir šia mase iš abiejų pusių patepkite kiekvieną mėsos gabalėlį. Palikite keletui minčių pasimarinuoti (iki valandos).

Pasiruoškite šparagus: juos nuplaukite, nulaužkite kietus kotelius. Šparagus pašlakstykite aliejumi ir rankomis patepkite, kad riebalais pasidentų kuo daugiau šparagų ploto.

Puode užkaiskite truputį vandens. Kai vanduo užvirs, sudėkite svogūno laiškus. Pavirkite apie 30 sekundžių, kol jie suminkštės. Taip apdoroti laiškai bus tvirti, jais galima bus surišti kepsnelius! Antraip, jei neturite svogūno laiškų, galite panaudoti maistinį siūlą arba sukabinti mediniu dantų krapštuku.

Vištienos krūtinėlės po vieną patieskite ant medinės pjaustymo lentos. Į vidurį dėkite keletą šparagų (5-6 vnt.) ir tampriai apvyniokite krūtinėle. Tada suriškite svogūno laišku ir atidėkite į šalį. Taip susukite likusius kepsnelius.

Įkaitinkite grilio keptuvę, įpilkite truputį aliejaus. Suguldykite kepsnelius į keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies 3 min. Tada viršutinę kepsnelių dalį pašlakstykite trupučiu aliejaus ir apverskite juos kita puse. Kepkite dar 3 minutes. Pabaigoje sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę aliuminio folija ir palikte dar šiek tiek pakepti (apie 3-4 min).

Patiekite su ryžiais arba kitokiomis kruopomis (aš patiekiau su virtomis sorų kruopomis). Prie šio patiekalo labai tiks jogurtinis padažas a la tzadziki.

Padažui a la tzadziki:

1 skiltelė česnako, sutrinta

1/2 šalotinio svogūno, labai smulkiai supjaustyto

3-4 šakelės krapų, susmulkintos

1 mažas agurkas, sutarkuotas

1 mažas indelis graikiško jogurto

truputis nutarkuotos citrinos žievelės

citrinos sultys, druska, pipirai

Visus ingredientus sumaišykite tarpusavyje. Paruoštą padažą laikykite šaldytuve, o prieš patiekiant gerai išmaišykite ir patikrinkite, ar netrūksta druskos, rūgšties.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.