Plikyti sūrio pyragėliai: puiki užkandėlė vasaros iškyloms pagal Nidą

Maži plikyti sūrio pyragėliai (gougeres) gali būti pats geriausias užkandis iškylai. Pirštais valgomam užkandžiui tiks išraiškingesnio skonio sūris, o jei, kaip aš, naudosite dar ir tamsiai geltonos spalvos sūrį – pyragėliai bus gražios ryškai geltonos spalvos!

Pyragėliai skanūs švieži, ką tik iškepti, o jei pageidaujate, pyragėlius galite pripildyti mėgstamo tepamo sūrio įdaru, pagardintu česnakais ir žolelėmis.<br>Nuotr. iš nidosreceptai.lt
Pyragėliai skanūs švieži, ką tik iškepti, o jei pageidaujate, pyragėlius galite pripildyti mėgstamo tepamo sūrio įdaru, pagardintu česnakais ir žolelėmis.<br>Nuotr. iš nidosreceptai.lt
Pyragėliai skanūs švieži, ką tik iškepti, o jei pageidaujate, pyragėlius galite pripildyti mėgstamo tepamo sūrio įdaru, pagardintu česnakais ir žolelėmis.<br>Nuotr. iš nidosreceptai.lt
Pyragėliai skanūs švieži, ką tik iškepti, o jei pageidaujate, pyragėlius galite pripildyti mėgstamo tepamo sūrio įdaru, pagardintu česnakais ir žolelėmis.<br>Nuotr. iš nidosreceptai.lt
Pyragėliai skanūs švieži, ką tik iškepti, o jei pageidaujate, pyragėlius galite pripildyti mėgstamo tepamo sūrio įdaru, pagardintu česnakais ir žolelėmis.<br>Nuotr. iš nidosreceptai.lt
Pyragėliai skanūs švieži, ką tik iškepti, o jei pageidaujate, pyragėlius galite pripildyti mėgstamo tepamo sūrio įdaru, pagardintu česnakais ir žolelėmis.<br>Nuotr. iš nidosreceptai.lt
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Jul 18, 2015, 6:10 AM, atnaujinta Jun 27, 2023, 10:20 AM

Pyragėliai skanūs švieži, ką tik iškepti, o jei pageidaujate, pyragėlius galite pripildyti mėgstamo tepamo sūrio įdaru, pagardintu česnakais ir žolelėmis.

Plikyti sūrio pyragėliai (8-10 asm)

Reikės:

  • 75 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 75 g sviesto;
  • 150 g miltų;
  • žiupsnelio druskos;
  • žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto;
  • 250 ml vandens;
  • 4 kiaušinių.

Kaip gaminti

Nedideliame puode pakaitinkite vandenį su sviestu ir druska, kol sviestas ištirps. Užvirinkite, nukelkite nuo ugnies ir suberkite visus miltus iškart. Gerai išmaišykite mentele ir grąžinkite puodą ant ugnies. Nuolat maišykite tešlą porą minučių – kad ji kuo labiau išsausėtų.

Nukaiskite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Po vieną įmaišykite kiaušinius kaskart išsukdami tešlą iki vienalytės masės. Suberkite sūrį ir muskato riešutą, darkart viską gerai išmaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 210 C. Skardą ištieskite kepimo popieriumi. Tešlą sukrėskite konditerinį maišelį ir išspauskite graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Kepkite apie 25 minutes, kol pyragėliai išsipūs ir šiek tiek apskrus.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.