Tailando skonis: su imbieriniu padažu garintas upėtakis

Šis receptas – iš tailandiečių kulinarijos mokyklos įkūrėjų Doungjai Boonprakob ir jos vyro Banphot Sarawongo lobynų. Neseniai svečiai iš tolimosios šalies sodyboje „Karpynė“ Raseinių rajone mokė patiekalams iš lietuviškos žuvies suteikti egzotiško skonio. 

Su imbieriniu padažu garintas upėtakis.<br>P.Mantauto nuotr.
Su imbieriniu padažu garintas upėtakis.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2015, 3:00 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 4:12 PM

Su imbieriniu padažu garintas upėtakis

Reikės:

2 žuvų 

3 šaukštelių ciberžolių

kelių gabalėlių imbiero

Padažui:

1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

2 raudonųjų svogūnų galvučių

3–4 centimetrų ilgio juostelėmis pjaustytų kelių svogūnų laiškų

2 šaukštelių pjaustyto imbiero

2 šaukštelių rudojo cukraus

2 šaukštelių žuvies padažo

3 šaukštelių ryžių acto

3 šaukštelių vandens

Žuvies odelę įpjaukite 3 vietose, ištrinkite su vandeniu sumaišytomis ciberžolėmis, pamarinuokite 10 minučių. Į vidų sudėkite imbiero gabalėlius ir virkite garuose apie 10 minučių.

Žuvį užpilkite padažu, kuris ruošiamas puode užkaitinant prieskonius, cukrų, actą ir padažą. Į padažą galima įdėti pievagrybių ir pomidorų.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.