Puikus receptas gaminant su vaikais ar gaminant vaikams. Kitoks blynų pateikimas tikrai nustebins ir patiks mažiesiems.
Nežinojau, kokio skonio tikėtis: keksiukų ar blynų, nes neteko ragauti orkaitėje keptų blynų. Rezultatas – skonis kaip paprastų blynų, tik šitie storesni.
Blynų tešlai naudojau pusryčių blynų su mėlynėmis receptą, o blynus gardinau su tuo, ką turėjau: uogomis, cinamonu, šokoladu. Man ypač patiko su cinamonu. Gal todėl kad jį labai mėgstu. Jūs galite mėginti su kitokiais priedais: džiovintais vaisiais, kitomis uogomis ar net vaisiais. Puikiai galima improvizuoti.
Skonis – greit pagaminami įdomios formos blynai su įvairiais priedais: uogomis, šokoladu, cinamonu.
Ką daryčiau kitaip kitąkart? Paįvairinimui pabandyčiau kitokias uogas ar priedus blynams.
Mini blynai keksiukų formoje
Ingredientai
Tešlai:
200 g miltų
300 ml pieno
1 kiaušinis
2 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 šaukštas tirpinto sviesto
Priedai: mėlynės, raudonieji serbentai, šokolado gabaliukai, cinamonas.
Gaminimo eiga
1. Visus sausus produktus (miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų) suberkite į indą ir gerai išmaišykite. Kitame inde suplakite kiaušinį ir sumaišykite su pienu. Pieno ir kiaušinio mišinį supilkite į miltus ir išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą. Vėliau įdėkite šaukštą tirpinto sviesto.
2. 12 keksiukų formą ištepkite riebalais (purškiau su riebalų purškalu), tešlą tolygiai paskirstykite, sudėkite norimus produktus įdarui.
3. Kepkite 180º C įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.
Daugiau – bakingsecrets.lt