Vasariškas Nidos Degutienės receptas – žalios spalvos lietiniai

Vasara – tinkamas metas šėlionėms ir begalinei fantazijai. Pabodo tradicinės spalvos ir skoniai? Kodėl saulėtiems pusryčiams arba lengvai vakarienei neišsikepus žalios spalvos lietinių?

Bazilikų blyneliai – žingsnis po žingsnio.
Bazilikų blyneliai – žingsnis po žingsnio.
Bazilikų blyneliai – žingsnis po žingsnio.<br>N. Degutienės nuotr.
Bazilikų blyneliai – žingsnis po žingsnio.<br>N. Degutienės nuotr.
Bazilikų blyneliai – žingsnis po žingsnio.<br>N. Degutienės nuotr.
Bazilikų blyneliai – žingsnis po žingsnio.<br>N. Degutienės nuotr.
Bazilikų blyneliai – žingsnis po žingsnio.<br>N. Degutienės nuotr.
Bazilikų blyneliai – žingsnis po žingsnio.<br>N. Degutienės nuotr.
Bazilikų blyneliai – žingsnis po žingsnio.<br>N. Degutienės nuotr.
Bazilikų blyneliai – žingsnis po žingsnio.<br>N. Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

2015-07-30 15:25, atnaujinta 2022-07-29 08:28

Skaisčią žalią spalvą ir malonų skonį lietiniams suteiks susmulkintas bazilikas, o špinatais pagardintas ožkos sūrio įdaras pakylės neįprastos išvaizdos patiekalą į kitas aukštumas.

Bazilikų lietiniams:

  • Sauja šviežių bazilikų (arba vazonėlis)
  • 1.5 stiklinės vandens
  • 2 kiaušiniai
  • apie ¾ stiklinės miltų
  • 2 šaukštai aliejaus
  • truputis druskos ir cukraus

Įdarui:

  • 2 saujos špinatų
  • 1 šaukštelis sviesto
  • 100 g ožkos sūrio
  • Druskos, juodų grūstų pipirų

Kepimui ir patiekimui:

  • Sviesto arba aliejaus
  • Raudonųjų pipirų

Pirmiausia užsimaišykite lietinių tešlą: į elektrinį smulkintuvą suberkite nuplautus bazilikų lapelius ir supilkite vandenį. Kapokite tol, kol gausite šalios spavos skystį. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, aliejų, po žiupsnį druskos ir cukraus ir toliau plakite, kol gausis vienalytė masė. Palikite bent pusvalandį pastovėti, bet prieš kepant dar kartą gerai tešlą išmaišykite.

Keplite įkaitintoje sausoje keptuvėje – pilkite po samtelį tešlos, išsklaidykite po visą keptuvės paviršių ir kepkite apie minutę, arba kol lietinis taps sausas. Tada apverskite ir pakepkite keletą sekundžių kitą pusę. Taip iškepkite visus lietinius.

Pasigaminkite ožkos sūrio ir špinatų įdarą: nuplautus špinatus sudėkite į įkaitintą keptuvę ir kaitinkite maišydami, kol lapai suglebs, išskirs skysčio, ir tas skystis išgaruos. Tada įdekite sviestą, kai jis ištirps – sudėkite ožkos sūrį ir maišydami dar kelias minutes pakaitinkite.

Paskaninkite druska, trupučiu cukraus, pipirais.

Kiekvieną blynelį ištepkite trupučiu paruoštos masės ir perlenkite pusiau. Tada sulenkite dar pusiau.

Prieš patiekiant apkepinkite įkaitintuose riebaluose (svieste arba aliejuje) iš abiejų pusių ir pabarstykite raudonaisiais pipirais.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.