Jei pyrago neteko paragauti „Maisto banko“ šventėje, jį galite išsikepti namuose.
Morkų pyragui prireiks:
260 g nuplautų morkų
250 g kvietinių aukščiausios rūšies miltų
220 g saulėgrąžų aliejaus
167 g cukraus
67 g vandens
2 kiaušinių
1 arbat.šaukštelio kepimo miltelių
pusės citrinos
70 g apelsinų cukatų
200 g 30 proc. riebumo grietinėlės (papuošti)
Morkų paruošimas. Morkos sutarkuojamos ir nestipriai nuspaudžiamos. Morkų tirščius pašlakstome citrinų sultimis.
Tešlos paruošimas. Receptūroje išvardintus produktus sumaišome su morkų mase ir paliekame brandintis (pastovėti) apie 5 min. Po to masę plakame iki vientisos masės (plakimo metu tešlos masė nepadidėja).
Į formą dedame masės iki 3 cm aukščio, nes kepant masė pakils. Paviršių apibarstome apelsinų cukatais.
Kepimas. Kepame 190-170 laipsnių temperatūroje 60 – 70 min.
Papuoškite pyragą plakta grietinėle. Skanaus!