Sūrio pyragas su mėlynėmis
Pagrindui:
- 100 g miltų;
- 2 šaukštai cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
- 60 g labai šalto sviesto, supjaustyto gabaliukais;
- 1/2 kiaušinio.
Sūrio masei:
- 500 g sumaltos varškės (naudojau kibirėliuose supakuotą maltą varškę, kuri skirta būtent sūrio pyragams);
- 250 g maskarponės sūrio;
- 2/3 stiklinės cukraus;
- 1 pakelis grietinėlės skonio pudingo miltelių (naudojau „Dr. Oetker“ firmos);
- 1 pakelis vanilinio cukraus;
- 1 kiaušinis.
Papuošimui:
- apie 350 g šviežių mėlynių.
Gaminimo eiga
Standartinę torto kepimo formą su nusegamais kraštais išklokite pergamentinio popieriaus lakštu taip, kad jis užklotų dugną ir išsikištų pro formos kraštus. Tada užsekite formos šonus.
Sumaišykite visus birius produktus: miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius. Suberkite šalto sviesto gabaliukus ir pirštų galais arba elektriniu kombainu kapokite sviestą su miltais, kol gausis riebūs trupiniai. Pabaigoje įmaišykite suplaktą kiaušinį ir užminkykite tešlą. Jei tešla nesulimpa į kamuolį, įpilkite šaukštą ledinio vandens.
Gauta tešla išklokite (pirštais) kepimo formos dugną ir kraštus ir taip paruoštą formą įdėkite į šaldytuvą 15 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Pašaukite formą su pyrago pagrindu ir kepkite apie 15-20 min., kol gražiai paruduos.
Į virtuvinio kombaino indą suverskite maltą varškę kartu su maskarpone, suberkite cukrų, pudingo miltelius ir vanilinį cukrų, ir vidutiniais apsisukimais maišykite, kad visi ingredientai susijungtų. Pabaigoje įmuškite kiaušinį ir dar kartą viską išmaišykite.
Sūrio masę suverskite ant apkepinto pagrindo, išlyginkite viršų ir ant viršaus užberkite apie 250 g mėlynių. Kepkite orkaitėje 30 minučių. Išėmę iš orkaitės visiškai atvėsinkite, tada laikykite šaldytuve mažiausiai valandą. Prieš patiekiant pabarstykite pyrago viršų šviežiomis mėlynėmis, apipjaukite pyrago kraštus ir uždėkite ant serviravimo lėkštės.
Šaltinis – nidosreceptai.lt