Jis nėra labai saldus. Pyrago pagrindui reikia tik 1/2 puodelio cukraus, o avietės yra rūgštokos. Todėl kilo mintis, jog ne pro šalį būtų dar keli papildomi šaukštai cukraus. Jei mėgstate labai saldžiai, kokį šaukštelį, kitą dar įberkite.
Aviečių ir migdolų pyragas
Receptas adaptuotas iš Cranberry Jam Blog
Iš nurodytų ingredientų išeis 20 x 20 cm kvadratinės formos pyragas
1 puodelis – 250 ml
Tešlos pagrindui:
1 puodelis (150 g) miltų
1/2 puodelio (50 g) maltų migdolų
1/2 puodelio (100 g) cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 kiaušiniai
125 g tirpinto sviesto
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Aviečių sluoksniui
300 g šviežių ar šaldytų aviečių
Migdoliniam trupinių sluoksniui
1/4 puodelio (40 g) miltų
40 g šalto sviesto
2 šaukštai rudo cukraus
1/3 puodelio (80 ml) migdolo plokštelių
Gaminimo eiga
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestu patepkite ir kepimo popieriumi išklokite kepimo formą.
Miltus ir kepimo miltelius persijokite, sumaišykite su maltais migdolais, cukrumi. Kiaušinius šiek tiek paplakite, supilkite į miltus.
Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, įmaišykite į tešlą. Įpilkite vanilės, lengvai įmaišykite. Tik nepermaišykite.
Paruoštą tešlą paskleiskite formoje. Ant tešlos sudėkite avietes.
Trupinių sluoksniui miltus sumaišykite su gabaliukais supjaustytu šaltu sviestu. Trinkite tarp pirštų, kol pasidarys trupininė masė. Berkite cukrų, migdolų plokšteles, viską sumaišykite. Trupininę masę užbarstykite ant aviečių sluoksnio.
Pyragą kepkite apie 35 minutes, kol gražiai paruduos. Atvėsinkite formoje ir tik tuomet išimkite.
Daugiau – bakingsecrets.lt