Keturios idėjos, kuo įdaryti pomidorus

Vasaros daržovės – baklažanai, cukinijos, pomidorai – tiesiog prašyte prašosi įdaromos. Jos puikiai tinka tiek su mėsa – vištiena, kalakutiena ar dešra, tiek su daržovėmis ar sūriu.

Įdaryti pomidorai – labai lengvai paruošiamas patiekalas.<br>123rf nuotr.
Įdaryti pomidorai – labai lengvai paruošiamas patiekalas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2015, 2:07 PM, atnaujinta Aug 9, 2021, 5:55 PM

O svarbiausia – tai tin lengvai paruošiami patiekalai. Tereikia sumaišyti mėgstamus ingredientus, sudėti šaukštu į išskobtą pomidorą ir kepti orkaitėje 20 minučių 180 laipsnių karštyje.

Kaip rašo delish.com, geriausia įdaryti didelius pomidorus, bet puikiai tinka ir mažesni, vadinamieji slyviniai.

Pomidorų įdarui labai tinka ir kruopos, pavyzdžiui, kuskuso ar perlinės kruopos, sumaišytos su smulkinta dešra ir sūriu. Ko tikrai nereikia gailėti gaminant įdarytus pomidorus – tai sūrio, kuris su jais labai dera.

Keturios idėjos, kuo įdaryti pomidorus – nuo vegetariškos iki picos skonio. Prieskonių, druskos ar kitų ingredientų maišykite pagal skonį.

Su pesto padažu ir vištiena. Šis derinys toks puikus, kad sunku padėti šakutę į šalį. Vištieną išvirkite ar iškepkite, susmulkinkite ir sumaišykite su pesto padažu, smulkintu mocarelos sūriu. Galima įberti pinijų riešutų. Dėkite įdarą į pomidorus, apiberkite džiūvėsėliais ir apliekite šiek tiek alyvuogių aliejumi.

Su kuskusu, cukinija ir parmezanu. Išvirkite kuskuso kruopas ir sumaišykite su smulkiai pjaustyta cukinija ir tarkuotu parmezano sūriu. Dėkite įdarą į pomidorus, apliekite alyvuogių aliejumi ir dėkite kepti.

Su kalakutiena ir kukurūzais. Virtą ar keptą kalakutieną susmulkinkite, sumaišykite su kukurūzais, čederio sūriu ir šviežiais bazilikais. Į pomidorus sudėtą įdarą apibarstykite džiūvėsėliais, apliekite aliejumi ir kepkite.

Su „Pepperoni“ dešra, mocarela ir alyvuogėmis. Šis patiekalas kvepia pica, nes jame – visi populiariausi picos ingredientai. Sumaišykite susmulkintą „Pepperoni“ (ar kitą šaltai rūkytą) dešrą, mocarelos sūrį ir smulkintas alyvuoges. Pomidorus su įdaru apibarstykite džiūvėsėliais ir apliekite alyvuogių aliejumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.