O svarbiausia – tai tin lengvai paruošiami patiekalai. Tereikia sumaišyti mėgstamus ingredientus, sudėti šaukštu į išskobtą pomidorą ir kepti orkaitėje 20 minučių 180 laipsnių karštyje.
Kaip rašo delish.com, geriausia įdaryti didelius pomidorus, bet puikiai tinka ir mažesni, vadinamieji slyviniai.
Pomidorų įdarui labai tinka ir kruopos, pavyzdžiui, kuskuso ar perlinės kruopos, sumaišytos su smulkinta dešra ir sūriu. Ko tikrai nereikia gailėti gaminant įdarytus pomidorus – tai sūrio, kuris su jais labai dera.
Keturios idėjos, kuo įdaryti pomidorus – nuo vegetariškos iki picos skonio. Prieskonių, druskos ar kitų ingredientų maišykite pagal skonį.
Su pesto padažu ir vištiena. Šis derinys toks puikus, kad sunku padėti šakutę į šalį. Vištieną išvirkite ar iškepkite, susmulkinkite ir sumaišykite su pesto padažu, smulkintu mocarelos sūriu. Galima įberti pinijų riešutų. Dėkite įdarą į pomidorus, apiberkite džiūvėsėliais ir apliekite šiek tiek alyvuogių aliejumi.
Su kuskusu, cukinija ir parmezanu. Išvirkite kuskuso kruopas ir sumaišykite su smulkiai pjaustyta cukinija ir tarkuotu parmezano sūriu. Dėkite įdarą į pomidorus, apliekite alyvuogių aliejumi ir dėkite kepti.
Su kalakutiena ir kukurūzais. Virtą ar keptą kalakutieną susmulkinkite, sumaišykite su kukurūzais, čederio sūriu ir šviežiais bazilikais. Į pomidorus sudėtą įdarą apibarstykite džiūvėsėliais, apliekite aliejumi ir kepkite.
Su „Pepperoni“ dešra, mocarela ir alyvuogėmis. Šis patiekalas kvepia pica, nes jame – visi populiariausi picos ingredientai. Sumaišykite susmulkintą „Pepperoni“ (ar kitą šaltai rūkytą) dešrą, mocarelos sūrį ir smulkintas alyvuoges. Pomidorus su įdaru apibarstykite džiūvėsėliais ir apliekite alyvuogių aliejumi.