Drėgni ir skanūs kepinėliai tiks ir vėlyviems pusryčiams, ir svečiui pavaišinti.
Šokoladiniai cukinijų ir avižinių dribsnių keksiukai
Reikės:
- 1 cukinijos (sutarkuota turi tilpti į 1 puodelį);
- 0,75 puodelio miltų;
- 0,75 puodelio avižinių dribsnių;
- 0,5 puodelio cukraus;
- 2 v. š. kakavos;
- 1 arb. š. sodos;
- druskos;
- 2 kiaušinių;
- 0,5 puodelio jogurto ar kefyro;
- 1 a. š. cinamono;
- tarkuoto šokolado (nebūtina).
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Keksiukų formeles ištepkite sviestu arba išklokite popierinėmis formelėmis.
Sutarkuokite cukinijas, įmaišykite kiaušinius, jogurtą.
Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, sumaišykite su cukinijomis, bet nepermaišykite.
Dėkite tešlą į keksiukų formeles (maždaug tris ketvirtadalius tūrio). Dėkite į orkaitę ir kepkite. Jeigu formelės mažos, kepti užteks 20 minučių, jei didesnės – 35. Ar iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Jeigu ištraukus jis bus drėgnas, kepkite dar 5 minutes.
Leiskite keksiukams 20 – 30 minučių atvėsti ir skanaukite.