Klasikinis prancūziškas desertas su vyšniomis

Klasikinį prancūzišką desertą klafutį kepiau pirmąkart. Nežinojau, kokio skonio tikėtis. Maniau bus panašu į paprastą pyragą. Klydau. Labiau panašu į didelį, saldų blyną su uogomis. Visai įdomus ir skanus kepinys bei neįtikėtinai paprastas.

Vyšnių klafutis.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Vyšnių klafutis.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Aug 28, 2015, 10:08 AM, atnaujinta Aug 22, 2021, 12:18 PM

Klafučio kraštai gavosi traškūs, o vidus minkštas. Mūsų verdiktas – mėginti verta ir su kitomis uogomis. O skeptikus iš karto įspėju, tai paprastas kepinys ir paprastas skonis, nieko labai „mandro“ nesitikėkite, tačiau visai gardu.

Patarimai, pastebėjimai. Tik vėliau perskaičiau, kad persijojus miltus gautųsi dar geresnis rezultatas. Deja, nespėjau pabandyti. Jei turit sietelį ir netingite, miltus persijokite. Tikrai nepakenks. Gausis puresnis kepinys.

Taip pat siūloma būtinai pabarstyti cukraus pudros, nes klafutis nėra klafutis be cukraus pudros. Jei mėgstate, pirmyn. Aš nespėjau net pudros užbarstyti, o beje ir tingėjau terliotis, suvalgėm viską per 10 minučių. Jei būčiau užbarsčiusi pudros, gal atrodytų patraukliau (mano požiūriu, tai nėra pats išvaizdžiausias kepinys), bet norėjau parodyti, kaip klafutis atrodo iš tiesų, nepaslėpti po storu pudros sluoksniu. Galima naudoti ir kitas uogas: mėlynes, avietes, net abrikosus ar kriaušes. 

Vyšnių klafutis

Receptas adaptuotas iš The Guardian

Ingredientai

20 cm apvaliai kepimo formai

  • 2 kiaušiniai
  • 90 g miltų
  • 80 g cukraus
  • 150 ml pieno
  • 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 30 g tirpinto sviesto
  • 350 g šviežių ar šaldytų vyšnių
  • 1-2 šaukštai cukraus skardos pabarstymui

Gaminimo eiga

Sviestu ištepkite 20 cm kepimo formą. Įdėkite šaukštą ar du cukraus ir paskleiskite per visą skardą, kad apliptų. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Vyšnias sudėkite į kepimo formą.

Į dubenį muškite kiaušinius, dėkite miltus, cukrų, pilkite pieną, vanilę. Viską išmaišykite.

Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite ir įmaišykite į tešlą.

Tešlą supilkite į formą ant vyšnių.

Kepkite apie 35 minutes arba kol paruduos.

Daugiau – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Leading the change in sustainable business
Gyvai
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?