Keptų vaisių desertas: kad kiekviena vakarienė taptų švente

Keptų vaisių desertai geri tuo, kad jiems tinka bet koks sezonas ir bet kokie vaisiai, kokius tik turite po ranka: rūgštesni obuoliai, prinokusios slyvos, kriaušės, persikai, rabarbarai…

Pirmiausia vaisius su cukrumi pakepkite orkaitėje, kad jie karamelizuotųsi.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Pirmiausia vaisius su cukrumi pakepkite orkaitėje, kad jie karamelizuotųsi.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Pirmiausia vaisius su cukrumi pakepkite orkaitėje, kad jie karamelizuotųsi.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Pirmiausia vaisius su cukrumi pakepkite orkaitėje, kad jie karamelizuotųsi.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Kepti vaisiai su trapios tešlos trupiniais ir ledų kaušeliu.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Kepti vaisiai su trapios tešlos trupiniais ir ledų kaušeliu.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Daugiau nuotraukų (3)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

Sep 1, 2015, 2:46 PM, atnaujinta Aug 27, 2021, 5:30 PM

Kepdami vaisiai karamelizuojasi, o saldūs trapios tešlos trupiniai ir lėtai tirpstantis kaušelis ledų suteikia šiam desertui šventinį statusą!

Keptų persikų arba kitokių sezoninių vaisių desertas su ledais

Ingredientai (6 asm.):

  • 8 dideli prinokę persikai, supjaustyti plonomis riekelėmis
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių

Saldžių trupinių tešlai:

  • 1/2 stiklinės miltų
  • 1/4 stiklinės cukraus
  • 1/4 šaukštelio valgomosios sodos
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 60 g sviesto, supjaustyto į mažus gabaliukus
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1/4 šaukštelio vanilės

Patiekimui:

  • vanilinių ledų
  • mėtos lapelių arba šviežių uogų 

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 220 C ir  įjunkite viršutinio kaitinimo elemento funkciją, padėkite lentyną arčiau viršutinio elemento.

Apibarstykite persikus  ruduoju cukrumi ir sudėkite į gilų kepimo indą. Kepkite persikus 15 min., praėjus pusei laiko juos pamaišykite, apverskite. Turi gautis karamelizuoti, minkšti vaisiai. Išimkite ir palikite trumpam pravėsti. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180 C.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, sodą ir druską. Sudėkite sviestą ir pirštų galiukais sutrinkite masę. Pabaigoje įmaišykite trynį ir vanilę, ir viską sumaišę sudėkite šią masę į šaldytuvą, kad sukietėtų.

Iškepusius persikus pašlakstykite citrinos sultimis ir padalinkite juos į 6 kepimo indelius. Apibarstykite paruošta trupinių mase ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 min, kol viršus gražiai paruduos. Palikite praaušti 5 minutes.

Patiekiant uždėkite po kaušelį vanilinių ledų ir papuoškite mėtos lapeliu arba šviežiom uogom.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.