Italijoje išgirstas užkandėlės receptas: verta pakartoti

Idėja užkandžiui – labai skaniam! Receptą gavau iš kelionių gidės, kai keliavome po Italiją. Jau ne vieną kartą esu gaminusi šitą užkandėlę. Patinka! Gal ir Jums patiks?

Itališka baklažanų ir saulėje džiovintų pomidorų užkandėlė.<br>Nuotr. iš „Baking secrets“.
Itališka baklažanų ir saulėje džiovintų pomidorų užkandėlė.<br>Nuotr. iš „Baking secrets“.
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Sep 9, 2015, 12:22 PM, atnaujinta Sep 11, 2023, 10:38 AM

Brusketa su džiovintais pomidorais ir baklažanais

Ingredientai

  • 1 šviežias prancūziškas batonas ar čiabata,
  • 1 baklažanas,
  • 1 stiklainiukas (397 g) saulėje džiovintų pomidorų,
  • 10 sūdytų kaparėlių,
  • 2 česnako skiltelės,
  • saujelė šviežių bazilikų,
  • žiupsnelis aitriųjų paprikų kruopelių (ar keli čili pipirai),
  • alyvuogių aliejaus,
  • druskos.

Grilinę keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Duoną supjaustykite ir apšlakstykite trupučiuku alyvuogių aliejaus. Paskrudinkite keptuvėje.

Baklažaną supjaustykite mažais kubeliais, pabarstykite druska ir palikite apie 30 minučių pastovėti, kad išsiskirtų sultys ir neliktų baklažano kartumo. Vėliau nupilkite susidariusį skystį.

Keptuvę įkaitinkite ant nedidelės ugnies, įpilkite alyvuogių aliejaus, dėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir paprikų kruopeles, pakepkite 30 sekundžių. Tuomet dėkite baklažanus ir kepkite, kol suminštės.

Pomidorus smulkiau supjaustykite ir sumaišykite su keptais baklažanais, kaparėliais, kapotu šviežiu baziliku. Jei reikia įpilkite dar šiek tiek aliejaus. Palikite porai valandų pastovėti kambario temperatūroje, kad susigertų visi kvapai.

Tiekite ant paskrudintos duonos.

Patarimai, pastebėjimai. Baklažanus, pomidorus galima pjaustyti tiek kubeliais, tiek juostelėmis – esu dariusi ir taip, ir taip. Skirtumas tas, kad valgyti pjaustytus juostelėmis šiek tiek sunkiau, gabaliukai kartais nukrenta nuo duonos.

Pasūdyti baklažanus reikia, kad išsiskirtų sultys ir dingtų kartumas. Apkepdami baklažanus nepilkite labai daug aliejaus, nes jis linkęs jį sugerti.

Galima naudoti tiek šviežius, tiek džiovintus bazilikus ar čili. Jūsų pasirinkimas.

Man duotame recepte buvo nurodama visas daržoves vėliau apipilti aliejumi. Tačiau kadangi tiek saulėje džiovinti pomidorai, tiek baklažanai pakankamai aliejuoti, papildomai aliejaus galima ir nepilti. Jei vis dėlto norite, galite panaudoti aliejų, kuriame buvo pomidorai. Kam išpilti? Jame tiek daug skonių!

Papildomai druskinti nesiūlau, nes pakanka nuo kitų produktų.

Labai tinka baltas vynas!

Mano recepto ir skonio vertinimas – 4/5. Labai skanu, kartosiu. Jau ne kartą gaminau.

Originalas – bakingsecrets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.