Tinginių „Napoleonas“: darbo mažai, o rezultatas – puikus

Šito recepto nebuvo galima nepastebėti. Vienu metu tai buvo topinis ir turbūt vienas iš dažniausiai gaminų desertų „Facebook“ grupėje „Šeimininkės UK“. Visos merginos buvo pamišusios dėl šio deserto ir labai gyrė. Neatsispyriau ir aš šiai pagundai.

Tinginių „Napoleonas“.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Tinginių „Napoleonas“.<br>Nuotr. iš bakingsecrets.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Ernesta Videikienė, „Baking secrets“

Sep 3, 2019, 4:26 PM, atnaujinta Aug 30, 2023, 3:09 PM

Tik keturi ingredientai, darbo mažai, o galutinis rezultatas – „Napoelono“ tortas. Kodėl nepamėginus? O buvo skanu!

Tinginių „Napoleonas“ (receptas adaptuotas iš „Saulėta Virtuvė“)

Ingredientai:

  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
  • 1 indelis (397 g) saldaus kondensuoto pieno
  • 200 g sviesto (82 % riebumo)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto

Gaminimo eiga

1. Tešlą supjaustykite 1 cm pločio (maždaug 20 cm ilgio) juostelėmis. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos ir kepkite apie 10-20 minučių 200ºC įkaitintoje orkaitėje.

2. Iškepusias juosteles atvėsinkite, keletą pasilikite papuošimui.

3. Įdarui sviestą, vanilę ir kondensuotą pieną gerai išplakite. Produktai turėtų būti kambario temperatūros.

4. Ant stalo tieskite didelį maistinės plėvelės lakštą. Paskleiskite kelis šaukštus kremo ir dėkite pirmą juostelių sluoksnį. Aš dėjau 6 juosteles. Tuomet užpilkite kremo. Vėl dėkite juosteles, kitas sluoksnis kremo, vėl juostelės ir galiausiai ant viršaus kremo. Aš dariau tris juostelių sluoksnius.

5. Sandariai viską susukite į maistinę plėvelę. Kad padarytumėte rulono formą, susukus, lengvai pakočiokite.

6. Dėkite į šaldytuvą mažiausiai nakčiai, o geriausia 2-3 paroms.

7. Išvyniokite iš plėvelės ir papuoškite trupintomis juostelėmis.

Keletas pastebėjimų. Būtinai naudokite 82 % riebumo tikrą sviestą, nes kitaip kremas gali nesustingti.

Kiekviena juostelių partija man daugmaž kepė apie 15 minučių.

Neskubėkite tortuko ragauti, kuo ilgiau stovės, tuo geriau kremas susigers, lengviau pjaustysis. Aš laikiau 2 paras šaldytuve, bet tik todėl, kad neturėjau laiko jo užbaigti, o ir turėjom didelį sūrio tortą desertui. Šiandien suvalgiau paskutinį gabaliuką (tortukas buvo šaldytuve 3 paras), ir jis buvo pats skaniausias trečią parą! 

Pagamintą tortuką laikykite šaldytuve, nes ilgiau pastovėjęs kambario temperatūroje jis ištiš.

Skonis. Tai kitoks „Napoleono“ torto variantas. Labai paprastas, darbo nedaug, atrodo žavingai, o ir skonis labai geras, bet tikrai saldus. 

Nors buvo tikrai saldu, mums su vyru nieko netrūko ir nebuvo per daug. Kas nemėgsta didelio saldumo, dėkite šiek tiek rūgščių uogų ar uogienės. 

Ką daryčiau kitaip kitąkart. Kadangi nepanaudojau visų juostelių, daryčiau didesnį vyniotinį ir dėčiau dar vieną sluoksnį juostelių. 

Galima būtų pamėginti įdėti rūgščių uogų ar uogienės, pavyzdžiui spanguolių, kad nebūtų taip saldu. Nors man jis skanus ir toks.

„Baking secrets“

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų rugsėjo 11 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.