Paplotėliai su avižų kruopomis: N. Degutienės receptas

Gamindama šį vegetarišką patiekalą iš naujo atradau avižas. Ne, ne avižinius dribsnius, kuriuos valgau kasdien pusryčiams. Bet tikras, neskaldytas avižų kruopas. Kai jų paragavau, prsiminiau, kad tokias mums gamindavo darželyje. Tiesa, darželyje nemokėdavo kaip nors įdomiau jų paruošti, tad tai nebuvo mano mėgstamiausias patiekalas.

Vegetariški paplotėliai.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Vegetariški paplotėliai.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Vegetariški paplotėliai.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Vegetariški paplotėliai.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Vegetariški paplotėliai.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Vegetariški paplotėliai.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Vegetariški paplotėliai.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Vegetariški paplotėliai.<br>Nuotr. iš „Nidos receptai“.
Daugiau nuotraukų (4)

Nida Degutienė (nidosreceptai.lt)

Sep 15, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Sep 11, 2023, 10:43 AM

O neskaldytas avižas atradau perskaičiusi M. Speck knygą apie senąsias pasaulio kruopas, kurios vis dažniau pelno gurmanų simpatijas.

Šioje vegetariškų paplotėlių versijoje kruopos tobulai dera su saldžiosiomis bulvėmis, o atskirą vaidmenį atlieka migdolai, džiovintos vyšnios bei pelėsinis sūris. Tik įsivaizduokite, kokia turtinga skonių kombinacija!

Ingredientai

  • 1/4 stiklinės avižų  
  • aliejaus kepimui
  • 1 mažas svogūnas, supjaustytas gabaliukais
  • 0.5 šaukštelio rupios druskos
  • 1 stiklinė stambia tarka sutarkuotos saldžiosios bulvės (nevirtos)
  • 2 šaukštai sukapotų šviežių šalavijų
  • 1.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių (galite pamaišyti su rūkyta paprika)
  • 4 šaukštai sauso baltojo vyno
  • 2 kiaušiniai
  • žiupsnis grūstų juodųjų pipirų
  • 1/2 stiklinės sutrupinto pelėsinio sūrio
  • 1/2 stiklinės paskrudintų skaldytų migdolų
  • 1/2 stiklinės džiovintų vyšnių arba razinų
  • 1 stiklinė smulkių avižinių dribsnių

Paruoškite avižas

Suberkite nuplautas avižas į puodą ir supilkite 1,5 stiklinės vandens. Užkaiskite. Kai vanduo užvirs, pavirinkite atidengtame puode ant stiprios ugnies apie 2 minutes. Tada išjunkite ugnį, puodą uždenkite ir palikite taip pabrinkti apie valandą.

Iškepkite paplotėlius

Keptuvėje įkaitinkite šlaką aliejaus ir jame apkepinkite svogūnus su druska, kol svogūnai suminkštės

Suberkite tarkuotas saldžias bulves, kapotus šalavijus ir papriką ir toliau kepinkite maišant 2-3 minutes arba kol bulvės suminkštės.

Supilkite į keptuvę baltą vyną ir pagramdykite dugną, kad atliptų prikepę gabaliukai. Kepinkite, kol vynas pilnai išgaruos. Atvėsinkite daržoves apie 10 minučių.

Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su juodaisiais pipirais.

Sudėkite virtas avižas, apkepintas daržoves, suberkite sūrį, migdolus ir džiovintas vyšnias bei avižinius dribsnius. Viską gerai išmaišykite. Jei masė pernelyg skysta ir nesusiklijavusi, įberkite dar papildomai avižinių dribsnių.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Skardą išklokite pergamentiniu popieriumi, patepkite aliejumi. Formuokite paplotėlius. Viršų pašlakstykite dar šlakeliu aliejaus.

Kepkite apie 20-24 minutes, kol gražiai apskrus.

Patiekite su aštriu čili padažu.

Šaltinis – nidosreceptai.lt 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.