Ką po rungtynių valgo krepšininkai? Išbandykite

Vištienos, žuvies ar jautienos patiekalai, daug daržovių, ryžiai ir, žinoma, makaronai. Taip kasdien stiprinasi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, Europos krepšinio čempionate patekusi tarp keturių geriausių žemyno komandų. 

Makaronai – puikus energijos šaltinis.<br>123rf nuotr.
Makaronai – puikus energijos šaltinis.<br>123rf nuotr.
Kad krepšininkai nepristigtų jėgų, jų mityba turi būti subalansuota.<br>G.Šiupario nuotr.
Kad krepšininkai nepristigtų jėgų, jų mityba turi būti subalansuota.<br>G.Šiupario nuotr.
Makaronai su tunu ir žaliaisiais žirneliais.<br>123rf nuotr.
Makaronai su tunu ir žaliaisiais žirneliais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Sep 18, 2015, 5:00 PM, atnaujinta Oct 15, 2017, 4:31 AM

Mėsa ir žuvis sportininkams, visas jėgas paliekantiems krepšinio aikštelėje, – puikus baltymų šaltinis, raumenų statybinė medžiaga. Ne mažiau svarbūs ir angliavandeniai – jie suteikia energijos. Jų šaltinis – grūdų produktai, ankštinės daržovės.

Kiaulienos sportininkai negauna, nes ši mėsa yra riebesnė, sunkiau virškinama.

Krepšininkų pusryčiai – lengvi, neapsunkinantys kūno. Pietums jie dažniausiai gauna sriubos ir karštą patiekalą iš jautienos, vištienos arba žuvies. Pavakariams – vaisiai, lengvi pyragaičiai, sultys. Vakarienei sportininkai dažniausiai gauna makaronų su vištiena ar jūros gėrybėmis.

Pasigaminkite tokią vakarienę ir jūs: ir neapsunksite, ir turėsite energijos sirgti už Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę.

Makaronai su tunu ir žaliaisiais žirneliais

1 porcijai reikės:

100 g makaronų

90 g konservuoto tuno (savo sultyse)

30 g šaldytų žaliųjų žirnelių

1 česnako skiltelės

50 g švelnaus pomidorų padažo

druskos, juodųjų pipirų

alyvuogių aliejaus

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite susmulkintą česnaką. Kai pasklis jo kvapas, pilkite pomidorų padažą. Suberkite žirnelius (nereikia jų iš anksto atšildyti), maišykite, ir kai jie ims minkštėti, supilkite tuną. Žirneliai neturi prarasti spalvos.

Viską sumaišykite, berkite druskos, pipirų, palaukite, kol tunas sušils, tada į keptuvę suberkite išvirusius makaronus, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pamaišykite ir minutę-dvi patroškinkite. 

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.